LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306224 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторски истражувач Позиција во природни и животот науки на JSMCЗначаен опис
Примери на научни дисциплини покриени (кликнете тука за описи на проекти):

Микробиологија + имунологија
Биохемија + Молекуларна Екологија
Biogeosciences + Geochemistry
Биоинформатиката / системи и биологија
Микробен биотехнологија
Ние очекуваме:

мајстор? степен (или еквивалентен) во природните или животот науки. Кандидати за да се добие нивниот степен се добредојдени да се применуваат
висока мотивираност и интерес да се приклучи еден од интердисциплинарна истражувачки области на JSMC
креативност и интерес во обликувањето свој тезата проект
интегративен и соработка личност, како и ентузијазам за активно учество во жив JSMC Заедница
Многу добри комуникациски вештини на англиски јазик (јазикот на настава на JSMC)
Ние нудиме:

високо комуникативни атмосфера во научна мрежа обезбедување на највисоко ниво истражувачки капацитети
докторска истражувач позиција (ТВ-L E13, 65%) финансиран три години прописите на DFG (германски, фондација за истражувања), како и дарежлив финансирање на истражувањето
сеопфатна Програмата за менторство со ефикасна супервизија од страна на тим на супервизори
на највисоко ниво програмата д-р обука со курсеви во state-of-the-art истражување технологии и меки вештини
Јена? германскиот град наука 2008: еден млад и жив град со динамичен бизнис активности, успешни научни центри на иновации и енергична културна сцена околу познатиот Фридрих Шилер универзитетот.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
2 декември 2012 (12:00, CET)


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/online-application-portal/

Ве молиме запознаат себе си со слободни д-р проекти и процесот на регрутирање чекори пред пристапување на овој портал. http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/online-application-portal/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center