LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300521 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Лорд Келвин Адам Смит р студентски



Значаен опис
Професор по психолошка медицина на Универзитетот во Глазгов (1948-1973) и консултант психијатар во Глазгов болници, Томас Фергусон Роџер (1907-1978) се вкрстувале време на голема промена, кога постарите 'азил врз основа на "психијатрија беше оспорена од страна на појавни општа болница и заедницата со седиште во психијатрија. На д-р ќе се истражуваат придонесот Роџер заедно три оски: (i) да го сместува во рамките на родословието на хуманистичките информирани шкотски, британски и 'западните' психијатрија, вклучувајќи ги и како предок на RD Ленг (со оглед на неговата прва работа од страна на Роџер), (ii ) за реконструкција на хибридни психијатриски пристап, кој беше neuroscientific и болнички со кои се соочува од една страна, но "социјалната" и заедницата со кои се соочува на други, и (iii) да се открие интимност на неговата пракса, при што фино зрно животот на поединецот, проблеми и "измами" стана централизирана (речиси до точка на се психоаналитичката). Архива
Роџер е неодамна беше купена од страна на Универзитетот во Глазгов архиви и целосно каталогизирани користење Wellcome Trust финансирање. Архивата содржи: скрипти (за студентите и не-академска публика); професионално новинарство (на пример, СЗО експертски комисии); војна работно време евиденција (како одраз вклучување Роџер во воена психијатрија); забелешки (со патеки на кореспонденција) и 6 т.н. 'сон книги "(детали поединечни случаи, а unconventionally, понекогаш раскажани во прво лице, во очигледен распоредување на романескната техника).Проектот систематски / критички ќе ги чита овие материјали, обраќајќи се на погоре наведената оски, за да се произведе: висок квалитет на докторска теза, спин-оф публикации и WordPress сајт / мини-изложба за ГУ Архива IDIVIDI: избрани научник ќе има додипломски / мајстори искуство во книжевните студии, историја и / или човечки географија, и мора да се прикаже јасна способност за мулти-дисциплинарен истражувања. Тој / таа ќе бидат идентификувани како Лорд Келвин Адам Смит докторант на Медицинскиот хуманистички истражувања Центарот, во соработка со Географски и Земјата наука. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе работи под надзор на д-р Гавин Милер (критички студии) и д-р Крис Филон (Географски и Земјата науки), а во консултација со г-ѓа Moira Rankin (Високи архивар, Универзитетот во Глазгов Архива). На студентски ќе започне не порано од 1 септември, 2013 и најдоцна до 31 март 2014 година.



Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 19 април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Секој Стипендијата ги покрива студент стипендија за 48 месеци во Советот истражување препорачува стапка која е £ 13,726 за 2013/14. На Колеџот за уметности ќе се откаже школарината научник во целост. Вашата награда ќе вклучува 5.300 £ годишно за конференции присуство


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center