LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304018 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Алатка за употреба во Нов Каледонски враниЗначаен опис
РЕЗИМЕ Бизнис огласи Нов Каледонски врани Corvus moneduloides се меѓу најплодните не-човечки алатка корисници. Во дивината, тие ги користат најмалку три различни типови алатка за да се извлече без'рбетници плен од баласт и вегетација, со некои од нивните алатки бара комплексни производство, измена и / или распоредување. Повеќето истражувања досега се фокусираше на видовите на когнитивните способности и мапирање природните варијации во алатка морфологија, но еволутивен, еколошки и социјален контекст на овие птици "необичен алатка-користење однесување остануваат лошо разбрани.
Последни работа од страна на група Д-р Кристијан Rutz го отвори спектар на возбудливи истражување патишта, од кои некои би можеле да бидат истражени продуктивно, како дел од овој 4-годишно д-р проект. Постои значителна флексибилност во врска со специфични истражувачки цели, но успешниот кандидат е веројатно да се спроведе како работа на терен и во лабораторија-базирани експерименти, со одлични можности за соработка со други членови на групата (во моментов, 2 Postdocs и 3 докторанти).
Ова капитално финансирано д-р проект нуди одлични можности за високо мотивирани и способни студентот: да се приклучат на динамичен и проширување на истражувачка група, да се спроведе тематски истражувања на животните алатка употреба и социјално учење во висок профил студија на системот, да учествуваат во утврден, добро финансирана и плоден истражувачки проект, и да добијат обука во state-of-the-art еколошки техники на истражување. Групата е со седиште во Школата за биологија при Универзитетот на St Andrews - меѓународно призната центар на совршеност во основни истражувачки полиња на проектот.Бизнис огласи КОНТАКТ
за неформално прашања, Ве молиме контактирајте д-р Кристијан Rutz (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href = "" http://www. FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=38238&LID=1443&EA=christian.rutz@st-andrews.ac.uk"">christian.rutz@st-andrews.ac.uk).


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 30 април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=38238&LID=1443&EA=christian.rutz@st-andrews.ac.uk"">christian.rutz@st-andrews.ac.uk

КРИТЕРИУМИ ЗА ИЗБОР
+ одличен академски евиденција
+ докажана вештина и ентузијазам за однесувањето истражување и работа на терен
+ висок степен на само-мотивација и независност
+ способност и подготвеност да живеат и работат во странство (за проширена временски периоди, а понекогаш и под предизвик теренски услови)
+ чиста возачка дозвола
+ претходно истражување искуство е предност, но не и суштински© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center