LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263442 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Брауново движење, дифузија и fractals во растроено медиумиЗначаен опис
Некои од најважните процеси во природата и инженеринг се одржи во високо нехомогена и просторно сложени услови. На пример, во внатрешноста на биолошките клетки е густа лавиринтот на структури кои се движат со големина од нанометри да микрометри. Молекули ширењето преку оваа густа супа мора да најдат едни со други ефикасно, така што биохемиски и биофизички процеси на кои сите живот зависи може да продолжи, како што синтезата на протеините и ДНК репликација. Кинетичка теорија е дел од физиката чија работа е е да се изведе изрази за количини, како што судир веројатности и реакција стапки, кои може да се користи да се предвиди брзината и ефикасноста на овие процеси. Во сложени медиуми како што во внатрешноста на клетката, сепак, претпоставки во класичната кинетичка теорија не се валидни, и феномени како што аномално дифузија доминираат на динамиката на овие процеси. Иако некои понови достигнувања биле направени во оваа област, кинетичка теорија на комплексни медиумите е во голема мера непознат, и оваа област сè уште има многу важни отворени прашања. Ова е област во сечење на работ на статистичка физика, со огромно значење за многу апликации во различни области. Бизнис огласи Овој проект има за цел да развие систематски кинетичка теорија за комплексни медиумите, со око за апликации во молекуларна биологија, каде што овие феномени се очекува да игра клучна улога. Овој проект има за цел да се изведе аналитички изрази за клучните количини карактеризирање на кинетика, како на пример судир стапка и стапката на реакција. Нумерички симулации, исто така ќе се користи за тестирање на теоретските предвидувања.Ние ќе се фокусира на дифузија ограничен процеси (ова е случај на повеќето биолошки процеси), и како тие се погодени од геометриски својства на растроено медиуми. Ова истражување се вклопува во широко поле на не-рамнотежа статистичка физика, што е една од главните отворен граници во 21-от век физиката. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во физика, применета математика / Физичка хемија. Познавање на статистичка физика и / или стохастички процеси ќе бидат поволни.


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори.© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center