LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303070 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Пред-колонизација на јагода тркачи и лента растенија со arbuscular mycorrihizal габи да управуваат Verticillium волјаЗначаен опис
А три години д-р студентски е достапен на Исток Malling истражување со финансиски средства од HDC, земјоделство и хортикултура развој одбор. Истражувањето ќе се базира главно во рамките на растенијата Патологија група, Источна Malling истражувања (EMR) иако обука за истражување, регистрација и некои аспекти од истражувањето ќе бидат спроведени на Универзитетот во Њујорк. Студентот ќе биде заеднички надгледувани од страна на проф Xiangming Ксу на EMR, и д-р Ангела Хоџ и проф Питер Младите на Универзитетот во Њујорк. Бизнис огласи Целта на оваа докторска студентски е да се испита дали пред колонизацијата на јагода садење материјали со arbuscular mycorrhizal габи (АМФ) може значително Verticillium волја. Поради неодамнешните или претстојната повлекување на хемиски дезинсекција производи, Verticillium волја во јагода е означен од страна на индустријата како клучен проблем. Еден начин е да ги искористат AM здруженија, а mutualistic односот помеѓу габи почвата и поголемиот дел од растителните видови, која се покажа за да се состане голем број на бенефиции за нивните домаќини фабрика вклучувајќи зголемена патоген отпор. Овој предлог ќе ги испита ако AM пред-колонизирана саден материјал води до намалување на волја развој на јагода, фокусирајќи се на интеракцијата помеѓу јагода сортата, АМФ видови, и V. dahliae соеви со различен степен на агресивност, на АМФ колонизација на јагода, волја развој и растителни перформанси. Transcriptomic и хистолошки пристапи, исто така, ќе биде да се испита генетски и физиолошки основи за волја потиснување. Комбинирана употреба на АМФ и biofumigation-базирани методи за контрола, исто така, може да се изучува за да се утврди нивната заедничка ефект врз волја развој.Бизнис огласи квалификации во биолошки / микробиолошки / растенијата / науката за почвата дисциплини се потребни. Студенти кои конкурираат за оваа студентски нормално треба да имаат добиено горниот втора класа почести степен (или еквивалентен). Меѓународните студенти можат да бараат на англиски јазик сертификат.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 30 април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.york.ac.uk/biology/postgraduate/research/funding/funded-studentships/

Целосно финансирање на располагање за студентите Велика Британија / ЕУ со грант одржување плаќа при стандардни стапки истражувачки совет (ослободени од данок стипендија со почеток во £ 13,726 годишно), кои не се граѓани на ЕУ ќе треба да ги покрие разликата во школарина. Крајниот датум за пријавување е вторник 30 април, 2013. Да се ​​применуваат посетете http://www.york.ac.uk/biology/postgraduate/research/funding/funded-studentships/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center