LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272426 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Хаос и fractals во течност течеЗначаен опис
На advection на честички и полиња со течност тече е проблем од голем интерес за двете основни физика и инженеринг апликации. Оваа област на истражување опфаќа феномени како што е дисперзија на загадувачи во атмосферата и океаните, мешање на хемикалиите во хемиската и фармацевтската индустрија, и многу други. Динамиката на овие текови се карактеризира со хаотична advection, што значи дека честички извршени од страна на ток имаат сложен и непредвидлив траектории, ова е пример на феноменот на хаос. Една последица на хаотичниот advection е дека секој даден дел од течност е деформирано од страна на протокот во комплицирани скала-неменливи форма со фрактал геометрија. Егзотични геометриски својства на оваа фрактал сет доведува до аномално однесување во важни динамички својства на протокот, како што се неговите мешање стапки и стапките на хемиски реакции и други процеси кои се одвиваат на проток. IDIVIDI: Целта на овој проект е да се испита мешање и транспорт својства на отворен хаотичен текови и развивање општа теорија способен за предвидување и објаснување на транспорт својства на овие системи. Теоријата ќе биде врз основа на advection-дифузија парцијални диференцијални равенки. Основната идеја е дека главната eigenvalues ​​и eigenmodes на advection-дифузија оператор опише долго време транспортните својства на системот. Скалирање и однесувањето на eigenmodes ќе биде проценета преку развивање на апроксимации врз основа на фрактал геометриски својства на хаотичен advection, а исто така ќе се пресметува со нумеричко за некои едноставни текови. Мешање на динамиката реакција тогаш ќе биде изразена во смисла на eigenmodes и eigenvalues. Да се ​​тестира теоријата, ќе се применува до проток на конфигурацијата опишувајќи експеримент се врши за да учат геофизички транспорт механизми, и ние ќе се споредат теоретски предвидувања за експериментални наоди. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во физика, применета математика, инженерство (течност механика) познавање на течност механика е пожелно, но не се бара.


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center