LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292862 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Рударството целиот геном секвенца податоци да се бори против заразните болестиЗначаен опис
И покрај напорите да се намали заразни болести, тие продолжуваат да предизвика значителни морбидитет, морталитет и социјална и економска цена во светот. Неодамнешните брзи и евтини достапноста на целиот геном секвенци генерирани со користење следната генерација секвенционирање платформи ќе овозможи нови дијагностички и јавното здравство пристапи за ублажување против епидемија на заразни болести. Особено, тоа ќе биде достапноста на геноми од повеќе видови на организмот што ќе се олесни нова разбирање, наместо "еден геномот на вирус тип" пристап се користи до денес. Ова е главно поради комбинацијата на генетската разновидност на природните популации со познавање на секоја изолира извор, симптомите на болеста и фенотипот ќе им овозможи на биолошки значајни корелации да се направи. Бизнис огласи Тековното истражување на Универзитетот во Абердин ќе го направи достапен целиот геном секвенци од неколку илјади геноми (вклучувајќи Campylobacter, E. coli O157 и Listeria) Достапноста на геноми од повеќе видови ќе го олесни нова разбирање на биологијата на овие патогени. Особено вирулентност, еволуција, домаќин здружување, структурата на населението .. Бизнис огласи Проектот ќе се искористат компјутерската рамка за складирање, ракување и анализа на геномот на податоци. Работата ќе ги поврзе генетичката информација со епидемиолошки податоци (на пример, тежината на болеста, домаќин резервоар итн) за да се подобри разбирањето на пренос и сериозноста на овие болести. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во било Математика, физика, компјутерски, статистика, биоинформатиката или биологија.Познавање на математички и статистички методи во програмирање на животната средина и бази на податоци ќе бидат поволни. Сепак познавање на бази на податоци не е од суштинско значење. IDIVIDI: остана претпоставен на овој проект е д-р Кенет Форбс, Факултетот за медицина и стоматологија, Универзитетот во Абердин.


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center