LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286774 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Регулативата на морфогенеза во DrosophilaЗначаен опис
Д-р студентски е достапен во новоформираната лабораторија на д-р Маркус Бишоф на биомедицински науки истражување комплекс (BSRC), Училиште за биологија на Универзитетот Сент Ендрус. На BSRC е интердисциплинарна комплекс, во која се сместени широк спектар на научници од училишта за биологија, хемија, физика и астрономија и медицина. Бизнис огласи Нашата лабораторија е заинтересиран во механизми основните морфогенеза во текот на развојот на животните. Да ја креира ткива и органи, клетки извршување на различни однесувања, како што миграција и обликот промени. Ние ги проучуваат овие однесувања за време на морфогенеза на возрасни абдоминална епидермисот на Drosophila користење ин виво 4D микроскопија. Оваа врвни пристап ни овозможува да квантитативно се анализира однесувањето на секој поединец ќелија во овој комплекс морфогенетските процес (Бишоф и Cseresnyes, развој 136, 2403-11 (2009)). Градење на претходните студии (Бишоф, Дев Biol 363, 179-90 (2012)), целта на студентски е да добијат подлабоко разбирање на механизмите во основата на однесувањето на ларвовиден епителните клетки. Да се ​​справи со овој проблем, студентот ќе користат state-of-the-art ин виво слики, квантитативна анализа алатки, разни мобилен биолошки техники и Drosophila
генетика. Бизнис огласи Бараме високо мотивирани лице кое поседува минимум на горниот втора класа степен по биологија или поврзани со површина и има силен интерес во клеточна биологија, генетика и микроскопија. Практично искуство во работа со Drosophila е пожелно. Бизнис огласи Ние нудиме соработка и поддршка истражувањето на животната средина на првиот универзитет во Шкотска, кој обезбедува врвен ниво на обука и одличен слики објекти. Покрај тоа, Универзитетот во St Andrews нуди голем спектар на курсеви во преносливи вештини како што се науката комуникација, управување со вашиот претпоставен, етика, интелектуална сопственост и др Бизнис огласи


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 30 април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Универзитетот финансирани р студентски е достапен за 3 години, почнувајќи од октомври 2013 година и е отворен за сите граѓани на Велика Британија и ЕУ.
Неформална прашања треба да се однесува Маркус Бишоф (mb628@cam.ac.uk)


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center