LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306228 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Vocalisations како индикатор на благосостојба кај свињитеЗначаен опис
Проектот детали: - Бизнис огласи звучни сигнали се широко се користи во животинското царство и тие содржат искрени информации за состојбата на signaler како што нејзиниот квалитет, здравје, мотивација, или возбуда. Во неколку домашни и не-домашни видови, на поединецот специфична состојба е поврзана со производство на различни vocalisations. Во домашни животни, детални карактеризација на vocalisations се користи за да се процени благосостојбата на поединецот. Во домашни свињи, на пример, претходните истражувања покажа дека хируршки процедури, како што се кастрација предизвикуваат промени во сигнализација однесување со менување на акустична структура и фреквенција на повици. Бизнис огласи Студентот р на овој проект ќе бидат тесно соработувајќи заедно со голем BBSRC финансирани истражувачки проект да се идентификуваат индикатори за рано предупредување на лошата социјална помош во комерцијално покрена свињи. Бизнис огласи Цели: - Бизнис огласи - да се измери и да се анализира групни и индивидуални vocalisations во различни услови на животната средина познати да влијаат врз свиња благосостојба.
- Да се ​​процени дали разликите меѓу поединците може да се објасни од страна на индивидуални видови на личноста.
- Да се ​​измери и да се анализира група vocalisations во познат стресни услови за свињи, како што за време на транспортот. Бизнис огласи претпоставен На д-р е д-р Лиза Колинс и ко-супервизор е д-р Хансјорг Kunc на кралицата на Факултетот за биолошки науки. Бизнис огласи Финансирање е на располагање за да започне д-р од 1 мај 2013 година.


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Нема повеќе апликации се прифатени


Дополнителни информации, и важни рачно
http://go.qub.ac.uk/delterms

Финансирање е од Одделението за вработување и учење, Северна Ирска. Бизнис огласи Ако сте жител во Велика Британија / ЕУ, ве молиме погледнете го услови на DEL постдипломски Студентските ( http://go.qub.ac.uk/delterms ) да утврди дали сте подобни за студентски покривање трошоци и одржување или студентски покриваат надоместоците само. Бизнис огласи жители не се во ЕУ не се прифатливи. Бизнис огласи критериуми: - Бизнис огласи - А 2,1 (или 02:02, плус м-р со конечната оценка од најмалку 60% или еквивалентен) во биолошки науки, ветеринарна наука, животински наука или психологија .
- Искуство ракување свињи или друг медиум-големи цицачи.
- А со полно, со важност Велика Британија возачка дозвола.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center