LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1336781 visitors today, Friday, 22/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Нова Европа колеџ Стипендии 20.013-14Значаен опис
Нова Европа колеџ? Институтот за напредни студии во Букурешт, Романија? објавува конкурс за стипендии за академската 2013-14 година.
Програмата е насочена кон младите меѓународните истражувачи / академици кои работат во областа на хуманистичките науки, општествени студии, и економијата. Подобност: Кандидатите мора да бидат докторски студенти во напредна фаза на нивните истражувања, или имаат д-р титула. Предност се дава на кандидати на возраст под 40 години, а на оние кои се уште не корист од НЕЦ стипендија. Работни јазици: Англиски, Француски и германски. Добро владеење на англискиот јазик е пожелно.
Времетраењето на стипендија: а) целосна академска година (10 месеци, октомври-ти јули) или б) еден мандат стипендија (октомври до февруари или март до јули).
Локација: Нова Европа колеџ? Институтот за напредни студии, Букурешт, Романија.
Дружината се состои од: месечна стипендија од 600 евра (данок), сместување, меѓународен транспорт до и од матичната земја на соработници на почетокот и на крајот на стипендија, како и за сезона празници. На соработници кои престојуваат за целата академска година се предложени од еден месец истражување патување во странство во институција на нивниот избор (2600 евра за превоз, сместување, и дневници). Како алтернатива, тие можат да се одлучат за теренско истражување, во Романија или надвор од неа.
На соработници се очекува да работат на свои проекти, и да учествува во научни настани организирани од страна на Нова Европа колеџ. На крајот од нивната стипендија, секој соработник се очекува да го предаде во истражувачки труд, како одраз на резултатите на неговата / нејзината работа во текот на времетраењето на стипендија. Трудовите ќе бидат вклучени во публикација НЕЦ.
КАКО ДА СЕ АПЛИЦИРА
Пријавите ќе бидат поднесени во електронска форма само, на адреса: applications@nec.ro
Кандидатите се бара да ја внесете во полето Subject на нивните e-mail NEC Меѓународниот Стипендии порака?.
Крајниот рок за доставување на апликациите е 11 Јануари 2013 година.
Ние ќе го потврди приемот на барањето и се потврди дали барањата на апликацијата се исполнети во рок од 7 дена по истекот на рокот.
Апликантите ќе бидат известени за резултатите од извршената претквалификација до средината на март 2013 година, по e-mail. Потесен кандидати ќе бидат поканети на интервју преку Skype, организирана на 11-13 април, 2013 година.
Формуларот за аплицирање, упатствата апликација и дополнителни информации за нова Европа колеџ може да се симне од www.nec.ro, или ќе се бара преку e-mail, во applications@nec.ro.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 11 јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Контакт Адреса: д-р Ирина Vainovski-Mihai
Контакт е-маил: applications@nec.ro


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center