LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265361 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стекнување на природните почвата фосфорни соединенија од култури: кон одржлив, ниски ѓубриво растителното производствоЗначаен опис
Безбедност на храната е еден од најголемите предизвици со кои се соочува светот зголемување на населението. Сепак, приносите се потпираат на ѓубрива, вклучувајќи фосфор (P), но глобалната извор на фосфор во ѓубрива може да се исцрпени во текот на следните 50-100 години. Развој поледелството со малку или без зависност од P ѓубрива итна потреба.
Природни почвата P може да обезбеди дел од решението. Додека фосфат (PO4-) е P форма растенија се, до тоа сметките за малку, како и 1% од почвата P додека 30-90% може да биде во органски форми. Ако култури користат органски P форми поподготвени (пресекување на PO 4-од поголемите органски соединенија), тогаш ова значително ќе се зголеми големината на P акции во почвата на располагање за раст на растенијата. Растенија може да се здобијат со P од овие различни органски соединенија во зависност од својот корен функционира (на пр екскреција на ензими, органски киселини) или mycorrhizal symbioses (root габични партнери).
Ова р ќе ги испита капацитетите на култура сорти да се трансформира и да се стекнат P од органски молекули во почви. Работа ќе вклучуваат изучување на коренот карактеристики, физиолошки и mycorrhizal симбиоза што вози навлегувањето, и се однесуваат кон користење на органски П Таа, исто така, ќе вклучува квантификација на изворите и промени во почвата органски P преку нуклеарна магнетна резонанца спектроскопија (NMR).
Ова р ќе одговараат високо мотивирани и независно размислување поединец со позадина во / ентузијазам за заштита на растенијата наука, растенијата хранливи материи фаќање, биохемиска анализа и производство на храна, како и со острина да се преземат двете стакленички студии и лабораториски аналитичка работа.Бизнис огласи за неформално прашања, Ве молиме контактирајте Герет Феникс (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href = "" http://www. FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=41578&LID=1381&EA=g.phoenix@sheffield.ac.uk"">g.phoenix@sheffield.ac.uk)Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 22 Април 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=41578&LID=1381&EA=g.phoenix@sheffield.ac.uk"">g.phoenix@sheffield.ac.uk

Истражувачки совет финансирано - кандидати Велика Британија / ЕУ само


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center