LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333704 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Аргументација и приватностЗначаен опис
Овој студентски истражува прашања околу приватноста и аргументација. Ние ќе ги испита како аргументација може да се користи да се причина за долгорочните ефекти од воведувањето на информации во системот, и објасни овие ефекти кон не-техничко публика. Потенцијални апликации вклучуваат дигитален асистент способен за предупредување за ефектите од објавување на информации врз социјалните мрежи. IDIVIDI: Ние бараме аргумент врз расудување техники дозволувајќи им на еден за да се утврди дали информациите обезбедување исказ би се верува од страна на неговиот приемник (земајќи потекло итн во предвид), дали примачот ќе пренесува оваа информација понатаму (со оглед на природата на примачот и социјална контекст), и од ова, причина за тоа дали информациите треба да бидат изговорени со цел да се усогласат со барањата на приватност. Ваквите техники овозможуваат симулација за да се пресмета општествени информации струи, дава информации одредба стратегија. Ова ќе се постигне првиот гол на студентски е.
Расудување ќе се врти околу аргумент шеми, кои фаќање defeasible расудување правила. Со идентификување на таквите шеми за расудување за приватноста во врска со прашањата споменати погоре, рамка за расудување може да биде изградена. Instantiations на аргументот шеми дадат аргументи, кои напаѓаат или поддржуваме еден со друг. Аргументи кои ќе преживеат овој процес (односно кои не се нападнати од страна на други недопрена аргументи) овозможуваат конзистентен заклучоци да бидат идентификувани, се оправдува одлуката.
досегашната работа на истекување информации е теоретски во природата и не е пристапен за не-технички корисници, се бара длабоко разбирање на статистички податоци и формално нотација, со цел да бидат употребливи.Нашиот пристап обзема овие прашања - тоа ќе се реализира (додека сеуште гарантира одредени формални својства како што се горните комплексноста граници), како и пристапот аргумент базиран ќе им овозможи мирјани да се користат како резултат на алатка. Поконкретно, аргумент шеми ќе бидат изразени во природниот јазик термини, овозможувајќи им на корисниците да ги разбере процесот на размислување и да се обезбеди дополнителни влезови кога е потребно, обезбедувајќи форма на објаснување и мешани иницијатива расудување. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен (или еквивалентен) компјутерски науки, математика, физика, филозофија (доколку има логика позадина), заедно со знаење во логиката и / или дискретни математика и некои програмирање способност


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center