LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304125 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Испитување на лекови земање во менталното здравјеЗначаен опис
Промовирање и придржување кон лекови се занимава со обезбедување дека пациентите земаат своите лекови како во режија на лекар и огромно тело на истражување се фокусираше на лекови-почитување и начини за промоција на медицина земање. Сепак, голем број на услови, исто така, гарантира легитимните паузи од лекови санкционирани од страна на лекарите, вклучувајќи ги, во менталното здравје, дефицит на внимание хиперактивност растројство (АДХД), однесувањето и психолошки симптоми на деменција (BPSD) и деменција себе. Ова значи дека лекот кои се вклучени, се тие Methylphenidate, антипсихотици или ацетилхолинестеразата инхибитори, може да биде запрено привремено или трајно да се процени, на пример, постојаната потреба или да се намали несакани ефекти и други несакани ефекти. Додека придржувањето кон лекови е добро истражуван предмет, лекови прекин остана под-истражуван. Постојат некои докази дека практичари се подготвени да се разгледа прекин на третманот, дури и кога е оправдано, за мноштво фактори, но кои не се формално документирани преку истражување. Исто така, пациентите и нивните негуватели да имаат различни ставови за тоа дали или не лекови треба да се прекине што може да влијаат на одлуката донесена. Овие одлуки може да биде под влијание на неконзистентни перцепции на ризикот од страна на пациентите, негуватели и практичари. Бизнис огласи Овој проект има за цел дополнително ги проучуваат процесите на донесување одлуки и потенцијални конфликти кои се вклучени во пресудата за (не) продолжи лекови кај пациенти со ментални здравствени нарушувања. Прво, преглед на литература ќе се искористи за информирање на ревизија на одлуките да се прекине.Потоа лекари, пациентот и / или старатели ќе бидат поканети да го интервјуто и најголемиот дел од оваа работа ќе биде да се користи квалитативна методологија за анализа на интервјуа и да карта на игра на фактори кои се вклучени во таквите одлуки. Крајната цел е да се произведуваат теорија концизирајќи динамиката вклучени во одлуките за лекови прекин.Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Јуни 9, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Дата на започнување октомври 2013 Авто финансирано р Бизнис огласи Додипломски студии по фармација или поврзани со предметот.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center