LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1273624 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Раман спектроскопија на Марс-аналогни карпиЗначаен опис
Мисијата ExoMars, европска мисија на Марс треба да лета во 2018 година, ќе барате докази за живот. Леталото ќе го носи инструмент за вршење на Раман спектроскопија на избраните рок примероци, за да се утврди минералогијата и органски компоненти. IDIVIDI: Велика Британија е силно вклучени во развојот на ExoMars Раман инструмент. Со цел да го зголеми потенцијалот на инструментот, многу работа за терестријална аналози е потребно (да се надополни тоа се врши од страна на конзорциум ExoMars Раман вклучувајќи тим на Универзитетот на Лестер). На докторски студии на Универзитетот во Абердин ќе направи Раман спектроскопски и GC-MS мерења на голем број на копнени примерок сетови, и користење на податоците за да изберете повеќе ограничен примерок комплети за тестирање на ExoMars Велика Британија breadboard инструмент (т.е. ќе податоците ќе биде дел на Велика Британија breadboard тест план). Примерок видови да се изучува вклучуваат неколку рок видови кои можат да бидат аналози за оние кои се истакнати на Марс, особено јаглерод-лого базалти, сулфат evaporites и производи од метеорит влијанија. Бизнис огласи Студентот ќе добиваат обука во минералошки и геохимични техники и имаат можност за теренска земање мостри. Тие ќе бидат дел од истражувачка група која исто така го користи Раман спектроскопија за истражување во јаглеводороди истражување. Тие ќе комуницирате со планетарни науки заедница, вклучително и присуство на конференции и придонес за соработка публикации. IDIVIDI: други претпоставен на овој проект е д-р Стивен Бауден, Универзитетот во Абердин, геологија и нафта геологијата. Датум за почеток на проектот е октомври 2013 година.Бизнис огласи Пријавите се поздравува од студентите се очекува да се добие барем горниот втора класа степен во Земјата науки или хемија дисциплина. Бизнис огласи


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 3 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
На студентски е финансиран од наука и технологија Советот на капацитети (STFC), за 3,5 години. Школарина ќе бидат исплатени во стапки, Велика Британија / ЕУ и стипендија од 13.726 £ ќе се плаќа месечно, во долгови. Бизнис огласи жал, не можеме да прифати апликации од Меѓународниот студент должи на критериумите утврдени од страна на органот за финансирање. Бизнис огласи


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center