LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304123 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Nanocomposites со четка-како засилувањеЗначаен опис
Проектот ќе се фокусира на создавање на мулти-ниво три-димензионални модели за точни аналитички предвидување на ефектот на засилување со bristled нанопроводниците врз вкупните перформанси на композитни материјали, што доведе до оптимално користење на многу скапи наноматеријали. Бизнис огласи предложеното истражување е насочена кон развивање на нов метод за подобрување на својствата на структурни фибер-армирано композити со целни користење на релативно скапи нано-скала адитиви во насока на подобрување на најслабата алка во таквите материјали. Проектот се базира на неодамна објавија идеја на четката како нано-зајакнување на композитни материјали. Препорачливо е да се користат bristled нанопроводниците за крајната цел на fabricating композити со подобрена фибер-матрица адхезија, а оттука и зголемување на смолкнување, која е движечката параметар за зголемување на силата на целиот материјал. Бизнис огласи Во првата фаза, проектот ќе се фокусира на создавање на мулти-ниво три-димензионални модели за точни аналитички предвидување на ефектот на засилување со bristled нанопроводниците врз вкупните перформанси на материјалот. Бизнис огласи Втората фаза ќе бидат посветени на практични апликации на развиените метод и материјали со четка-како нано-засилување вклучувајќи производство nanocomposites, тестирање развиените материјали и промовирање на нивната употреба во индустријата. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен во: применета математика, цврсти механика, инженерството или материјали науката. Знаење во нумерички моделирање користење MatLab, C + + или FORTRAN ќе бидат поволни.IDIVIDI: други претпоставен на овој проект е д-р Марија Kashtalyan, инженеринг, Универзитетот во АбердинПодобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори. Бизнис огласи


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center