LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1287100 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Производство на Biosurfactants користење на алтернативни извори на јаглеродЗначаен опис
Транзицијата кон ниска употреба на јаглерод, био-базирани економија е зависна од нашата способност да произведе хемикалии ефикасно од микроорганизми. На ефикасноста на производството и одржливост на bioprocess како целина е високо зависна од изворот на основното јаглерод користи. Постои потреба да се идентификуваат богати извори на јаглерод кој може да се искористи додека минимизирање на влијанието на животната средина и избегнување на конкуренцијата за обработливо земјиште со храна култури. Во моментов постои особен интерес во производството на biosurfactants за употреба како замена за сурфактанти добиени од нафта. Бизнис огласи Biosurfactants се природни amphiphiles со голем број на уникатни својства; вклучувајќи биоразградивост и толеранција на широк опсег на температурата и pH вредност, со што нивната употреба во голем број на нови апликации, како што се bioremediation на животната средина, атрактивна. Во моментов користење на biosurfactants надвор од висока додадена вредност лажат апликации е попречено со недостаток на економското производство правци, со прашања кои се заеднички за многу bioprocesses се сретнал; ниска возводно продуктивноста и последователните потребата за скапи низводно сепарација. Бизнис огласи За решавање на овие прашања овој проект ќе ги испита производство на голем број на biosurfactants, почнувајќи со Rhamnolipids, кога нестандардни супстрати се користат. Целта на оваа студија е да се идентификуваат можните обновлива и поевтина алтернатива на гликозата како извор на јаглерод, со цел да се развива подобрена ферментација процеси, подобрување на економијата на biosurfactant производство со додавање на вредност на тековите на отпад од други индустриски процеси.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 јули, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Кандидатите треба да имаат или се очекува да се постигне барем 02:01 Менг во Хемиски факултет или магистрирал и BSc во Хемиски факултет или поврзани со дисциплина, како што се биотехнологијата. Знаење и искуство на микробиолошка лабораторија техники е пожелно. Бизнис огласи Оваа позиција е целосно финансирани Велика Британија студенти, вклучувајќи школарина и стандарден EPSRC стипендија од £ 13,726. За школувањето на студентите ЕУ такси само се покриени.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center