LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305205 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Генетската рамка за генерирање корен васкуларна шемаЗначаен опис
Ембрионски корен првично форми како радијално симетрична орган. Спецификација на xylem клетки генерира позиционен информации да се создаде билатерални симетрија. Ова е координирана од страна на мали разлики во просторните одговор на моделите на два хормони, auxin и cytokinin. Користење на Arabidopsis модел растение, ние сме идентификувани заемно инхибиторни интеракција која поставува васкуларна шема. Во овој механизам auxin директно го промовира израз на cytokinin сигнализација инхибитор AHP6 и (преку непознат механизам) cytokinin ја регулира активноста на ПИН класа на auxin превозници. IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе го испита механизам преку кој cytokinin ја регулира активноста на еден од PIN протеини, PIN7. Подносителот на барањето ќе се користи комбинација на геномска алатки (вклучувајќи microarrays и квасец еден хибриден екрани), заедно со генетски екран за да се идентификуваат роман cytokinin-зависни фактори регулирање PIN7. Бизнис огласи Овој проект ќе се заснова на Центарот за растенијата интегративните биологија, светски познатиот центар за заштита на растенијата биологија со држава на уметноста опрема. Ние сме преземање интердисциплинарен пристап кон истражување корен васкуларни patterning и комбинираат експериментален биологија со математичко моделирање на васкуларните patterning. Соодветен кандидат ќе имаат добри комуникациски вештини и да бидат подготвени да работат во интердисциплинарен тим. Кандидатите се бара да имаат еквивалент на 2 (i) класа степен во биологијата (или поврзани со темата) и желба за истражување фабрика развој. Искуство во некои од следните области би било пожелно, растителни науката, молекуларна биологија, генетиката или микроскопија. Позицијата е рекламира да започне во септември 2013 година, но може да започне порано.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 31 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Наградата Почеток Датум: .................. 1 септември 2013 ...............
Времетраење на награда


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center