LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1287089 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Преведување Протеини мрежа модели во Клиниката користење Машинско учење алгоритмиЗначаен опис
Разбирање на протеини мрежи за сигнализирање на молекуларно ниво е од клучно значење да се најдат нови лекови за болести како ракот. Една молекула микроскопија техники се развиени и применети да учат овие интеракции и замрсуваш своите основни биологија. Оваа предизвикувачка д-р проект има за цел да отстрани клучната анализа на податоци тесно грло, каде што е потребно бавно, мануелна работа да изберете резултати за моделирање и толкување. Алгоритми машина за учење ќе бидат развиени за автоматски да учат од и капсулирало на човечките расудувања во моментов се потребни за избор на податоци. Овие ќе бидат инкорпорирани во нашето Bayesian анализа гасоводот за да се овозможи целосна автоматизација и експлоатација на една молекула техники во клинички услови. Бизнис огласи Локација на проектот: студент д-р ќе се базира на истражување комплекс на Harwell (http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=44715&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.rc-harwell.ac.uk"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.rc-harwell.ac.uk ). На д-р ќе бидат доделени од страна на Одделението на ракот студии на Кралскиот колеџ во Лондон. Студентот ќе биде дел од една голема интердисциплинарен тим кој ги вклучува физичари, математичари, молекуларни биолози, биохемичари и microscopists и ќе имаат корист од ден-за-ден интеракции со овој тим. Програмата на работа е дел од соработка конзорциум предводен од д-р Питер Паркер (Кралскиот колеџ во Лондон) и д-рМариса Мартин Фернандез (Наука и технологија Советот објекти), кој исто така вклучува астрономите и инженери на Универзитетот во Кембриџ. Студент на докторски исто така ќе имаат корист од редовно интеракции со голем тим од научници кои се вклучени во конзорциумот. Бизнис огласи студент д-р треба да имаат нумеричка позадина. Сите потесен кандидати ќе бидат интервјуирани од страна на најмалку две академици. Апликации се поздрави од кандидатите Европската унија.


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 19 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=44715&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.rc-harwell.ac.uk""
http://www.rc-harwell.ac.uk

Надоместоци платени на стапката Велика Британија / ЕУ. Стипендија на £ 15,726 годишно.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center