LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333698 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Геоморфологијата на Викинг и средновековни пристаништа во Северниот АтлантикЗначаен опис
Ова д-р проект ќе придонесе за големи истражувачки програма HaNOA: HAFEN im Nordatlantik / Harbours во Северно-атлантската (800-1300 н.е.) финансиран од Дојче Forschungsgemeinschaft (германски, фондација за истражувања), во режија на проф д-р Мраз фон Carnap-Bornheim, на Државниот археолошки музеј, Шлезвиг, Германија и д-р Наташа Mehler, Универзитетот во Виена, Австрија. HaNOA е дел од голем посебна програма на DFG на "HAFEN фон дер Römischen Kaiserzeit bis zum Mittelalter" (Harbours од римскиот железното време на средновековниот период), која трае 2012-2018 и вклучува 16 проекти од цела Европа. HaNOA има за цел да се идентификуваат робустен индикатори за неостварлив пристаништа на Викинг Возраст и средниот век во Исланд, Норвешка, Гренланд, Фарските и Шетландските. Бизнис огласи во континентална Европа речиси секој важен рано средновековни пристаништето разви во еден град или град, но ситуацијата во далечната Северноатлантскиот е многу различно. Во Викинг и средновековните времиња пристаништата на Исланд, Гренланд, Шетландските и Фарските Острови беа главно едноставна слетување места се користи за време на летните месеци. Овие места, сепак, се справува со трговијата на значителни вредност и значење што им дава посебна улога во економската историја на Северна Европа и развојот на прото-светот систем кој се прошири во Северно-атлантската во високиот Среден век. Во моментов идентификација на Северноатлантскиот слетување места е често проблематичен, а во неколку случаи каде археолошки остатоци се познати, не знам како овие пристаништа управувана. На HaNOA Проектот има за цел да се развијат нови методи за да се зајакне идентификација и разбирање на овие неостварлив пристаништа.Оваа докторска проект седи во рамките на овој мултидисциплинарен, мултинационални напор и ќе се фокусира на геоморфологијата на наводен сајтови.


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 29 Април 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Финансирање Аранжмани: IDIVIDI отворен за Велика Британија државјани и државјани на ЕУ, кои во Велика Британија престојувале во изминатите три години. Целосно финансирање е загарантирана за најдобар Велика Британија или на ЕУ апликант. Бизнис огласи


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center