LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637993 visitors today, Tuesday, 04/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Контрола на вибрациите на нееластичен слоевит структуриЗначаен опис
Присилната-вибрации анализа на конструкции и нивните членови зазема значајно место во динамиката на деформираат системи. Точна прогноза на динамиката и квази-статички одговор на структури и нивните членови е огромен предизвик, бидејќи материјалот на структура може да стане пластични под интензивна утовар и / или покажуваат слатка својства. Променлива viscoelastoplastic однесување треба да се изучува при дизајнирање метал амортизери за вибрации на градежни објекти под ветерот и сеизмички товари, уреди за потиснување на вибрациите на цевководи, тест примероци во ниска циклус замор тестови, итн IDIVIDI: Главната цел е да се подобри нашата разбирање на комплексните заедно процеси во тенок ѕид нееластичен структури кои можат да содржат и двете активни и пасивни слоеви и може да се доживее интензивна циклична или влијание товарење, со долгорочна цел на развој на насоки општ дизајн за да се постигне потребната продуктивност и сигурноста на структури . IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат аа прв или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во: применета математика, цврсти механика, инженерството или материјали науката Бизнис огласи знаења потребни: нееластични конститутивна равенки; вибрации анализа; нумерички моделирање користење MatLab, C + + или FORTRAN; конечни елементи анализа со користење на ABAQUS или ANSYS IDIVIDI: други претпоставен на овој проект е д-р Марија Kashtalyan, инженеринг, Универзитетот во Абердин.


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори. Бизнис огласи


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center