LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1273221 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ефектот на промени во исхраната за време на развој на Алцхајмерова болестЗначаен опис
Алцхајмеровата болест (АБ) не е нормално дијагностицирани се додека подоцна во животот, иако доказите сугерираат дека болеста всушност може да започне на многу порана возраст. Неколку фактори на ризик за АД, како што се дебелина, дијабетес и хипертензија, се знае дека имаат влијание во текот на средината на животот. Сепак, таму е исто така доказ дека настаните многу рано во животот, и двете пред и пост-натална, може да предиспонираат поединци за развој на факторите на ризик за АД, како што се дебелината и дијабетес. На пример неоптимална интраутерина средина предизвикана од страна или на мајките над-или под-исхрана може да го зголеми ризикот од развој на дебелината во потомство. Така, како што е дебелината е фактор на ризик за АД и вишокот калории влоши АД во животинските модели, можно е дека над-или под-исхрана за време на бременост и лактација може да влијае на развојот на АД во потомство. Во знак на поддршка, ние покажавме дека мајките масна исхрана во глувчето модел на АД зголемува меморија дефицити во потомство глувци, но не знаеме зошто. Затоа овој д-р проект ќе се утврди механизмите кои се вклучени во тоа како промените во мајчината исхрана може да влијае на сознавањето. IDIVIDI: проект ќе се мултидисциплинарен пристап и ќе се користи комбинација на in vivo и ex vivo методи, вклучувајќи и анализа на однесувањето кај глувците, и хистолошки, имунохистохемиското, биохемиски и молекуларна пристапи.Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Ова е д-р проект што ќе биде со седиште во Манчестер, Велика Британија и во Сингапур А * Институтот СТАР истражување. Се очекува дека проектот ќе се одржи како што следува: Години 1 и 4 во Манчестер, години 2 и 3 во Сингапур. Бизнис огласи За повеќе информации за програмата, видете: www.ls.manchester.ac.uk / phdprogrammes / singaporeastar© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center