LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637958 visitors today, Tuesday, 04/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Чување на пчели зуењето во фармите: зголемување на ефикасноста и долговечноста на полен и нектар смеси за земјоделски грижа за животната средина програмиЗначаен опис
На животната средина Рекреација шеми охрабри садењето на полен и нектар семе миксови во рамките на земјоделски пејсаж да се промовира здрава популација на корисни инсекти видови, особено pollinators (природни Англија, 2010 година). Иако овој пристап е генерално успешни во зголемување на бројот на корисни инсекти на фармите (на пример, Блејк и сор. 2011), претставата на семе мешавини може да биде исклучително променлива низ локации и години. Неодамнешните студии во природните системи имаат покажано дека зголемено во рамките видови генетски диверзитет во растенијата може да го зголеми издржливоста и перформансите на мулти-видови заедници (Бут и валкано 2003;. Хјуз et al 2008), и се утврди резултатот од растителна инсекти интеракции (Whitham 2006 ; Tétard-Џонс 2007). Овој проект има за цел да се подобри сигурноста и ефикасноста на pollinator семе мешавини со инкорпорирање на повеќе видови на клучните pollinator видови (црвена детелина) и оценување на растителна растенија и растителни-pollinator интеракции. Проектот ќе вклучи утврдување стакленик и мали заговор експерименти и проценка на фабриката особини и pollinator посети. Ние, исто така, ќе ги користат молекуларни техники за да се воспостави населението генетичката структура на црвено clovers во комерцијално достапни и се користат мешавини. Целта е да се соберат податоци кои може да се користи во развојот на индивидуални мрежа базирана модели за да не известат за појавни својства на растенијата-pollinator заедници.


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Да аплицираат онлајн види: www.ls.manchester.ac.uk / phdprogrammes© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center