LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265259 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Користење на хемиско генетиката како алатка да се истражуваат азот регулаторни патишта во развојот на пченицаЗначаен опис
Еден клучен аспект на безбедноста на храната предизвик е потребата да се подобри ефикасноста со која култури користат азотни ѓубрива. Во моментов повеќе од 50% од N ѓубриво се користи на глобално ниво од страна на земјоделците е залудно потрошени, главно преку истекување од почвата, со своите произлегуваат загадувачките ефекти врз водните екосистеми. Нитрат, главна форма на N располагање на корени, има двојна улога како хранлив и сигнал молекула која регулира многу важна агрономски црти. Се надеваме дека подобро механички разбирање на сигнализација улога нитрат ќе доведе до нови пристапи за подобрување на културите N употреба ефикасност. Во овој д-р проектот, кој ќе се спроведува во партнерство со Rothamsted истражување, кандидатот ќе се применуваат пристап романот 'хемиски генетика "да го сецира патишта кои се регулира снимањето и корен развој, како одговор на почвата нитрат. Проектот ќе се обучуваат на кандидат во вредни комбинација на техники во фабриката биологија и молекуларната генетика, како и голем број на иновативни хемиски генетиката техники, вклучувајќи високо-автопат скрининг и низводно валидација на романот биоактивни молекули. Бизнис огласи апликација процес
Ве молиме да испратите CV и придружно писмо во конципирањето вашата позадина и соодветност за овој проект на ЗЕК постдипломски истражување апликации, http://www.lec.lancs.ac.uk/postgraduate/pgresearch/apply- онлајн? phd_id = 139 Можете исто така, бара 2 референци, ве молиме пратете референтната форма (преземање од http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43708&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fPG_Reference_Form.docx"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/PG_Reference_Form.docx ) на вашиот 2 судии и замолете ги да ја е-маил до Енди Harrod (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43708&LID=722&EA=lec.pg@lancaster.ac.uk"">lec.pg@lancaster.ac.uk ), Постдипломски истражување (PgR) координатор, Ланкастер центар за животна средина од страна на крајниот рок. Бизнис огласи Поради ограниченото време помеѓу крајниот датум и датумот на интервјуто, тоа е од суштинско значење дека ви обезбеди референци се поднесени од страна крајниот датум или што е можно поскоро. Бизнис огласи Ве молиме не се применуваат преку Универзитетот Ланкастер онлајн апликација систем. Бизнис огласи За повеќе информации прочитајте http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43708&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fLECPG%2fPhD_Advert_BBSRC_2013_Forde.pdf"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/LECPG/PhD_Advert_BBSRC_2013_Forde.pdf


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 17 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43708&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fLECPG%2fPhD_Advert_BBSRC_2013_Forde.pdf""
http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/LECPG/PhD_Advert_BBSRC_2013_Forde.pdf
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43708&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fpostgraduate%2fpgresearch%2fapply-online%3fphd_id%3d139""
http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/PG_Reference_Form.docx
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43708&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fPG_Reference_Form.docx""
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43708&LID=722&EA=lec.pg@lancaster.ac.uk"">lec.pg@lancaster.ac.uk
http://www.lec.lancs.ac.uk/postgraduate/pgresearch/apply-online?phd_id=139

На Студентските ќе обезбеди годишна стипендија (£ 13,726 2013/14 [ослободена од данок]) и школарина Велика Британија / ЕУ за до 4 години. А Истражувања Обука за грант за поддршка (RTSG) исто така е предвидено за поддршка на проектот и вашиот тренинг. Бизнис огласи Комплетен Студентските се достапни за Велика Британија и ЕУ кандидати кои биле вообичаено жител во Велика Британија во текот на период од 3 години непосредно пред денот на наградата. Кандидати за ЕУ ​​кои не биле вообичаено жител во Велика Британија во последните 3 години се подобни за "" школарина само "" награди (без грант одржување). За жал Студентските не се достапни за non-UK/EU кандидати.© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center