LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334732 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Остварете фосфат закрепнување од отпадни води користење на photosynthetic водни организми.Значаен опис
Одржливост во двете земјоделството и енергијата се важни прашања за 21 век. Земјоделското производство зависи од примената на вештачките ѓубрива да се постигне високи приноси, но рок фосфат е ограничен ресурс, неговата обработка на вештачко ѓубриво е енергетски интензивни и еколошки штетни, а отпадната вода од двете земјоделски и урбаните процеси содржи нивоа на фосфор (првенствено како фосфат) и азот што може да доведе до еутрофикација на водните тела. Бизнис огласи Постои итна потреба да се развие и да се оптимизира ниска цена, добри и ниска системи за одржување за користење на отпадните води за да се произведе биомаса која подоцна може да се користи за добиточна храна, Н & P обновување или биогориво. А фиксна креветот на мешани културата на природно-настанатите алги се покажа за да бидат способни за high P отстранување стапки по единица површина во потоплите клими и оттаму, постои потенцијал за сезонски употребата на таа технологија во Велика Британија. Тест систем ќе биде дизајнирана и изградена како дел од проектот. На биохемија и биодиверзитетот на овие системи е многу комплексна и проектот ќе испита ефикасноста и оптимизација на тест систем за N & П закрепнување. Студентот ќе пристапите на тест систем за собирање податоци за ефикасноста (на пр нивоа хранливи материи) и да се одредат за флората присутни во одредени временски точки. Молекуларни методи таксономија со помош на ДНК баркодове ќе се користи за да обезбеди преглед на видовите присутни на пати за земање мостри и колку составот на заедницата промени во текот на годишните времиња и како тоа се однесува на отстранување на N & П и производство на биомаса.Како алтернатива на системот за да се обезбеди споредба, ние ќе ги испита duckweed (Lemnaceae) езерца и го користат неодамна објави бар кодирање техники за да се идентификуваат оние видови поврзани со високо Н & P навлегувањето. Теренски истражувања ќе биде надополнета со лабораторија скала раст експерименти во повеќе контролирани услови. Работата на терен ќе се фокусира на практични развој на системи за да се зголеми производството двете биомаса и N & П навлегувањето на минимална цена. Податоци од лабораторија и областа испитувања ќе се користи како влез за техно-економски модел што ќе доведе до ideotypical дизајни за најдобрите достапни техники не вклучуваат прекумерна цена (BATNEEC) процеси. Механизмите на N & П навлегувањето и потенцијал за манипулација ќе се изучува под N & П доволни и дефицитарни услови во лабораторија скала одгледување испитувања. Бизнис огласи Ова BBSRC финансиран 4 година индустриското СЛУЧАЈ студентски меѓу училиштата за биологија и градежништво на Универзитетот во Лидс и мали и средни претпријатија Carbogen претставува единствена и возбудлива можност да учествуваат во проектот што ги спојува лабораториски и теренски базирана на истражување и се обидува да се преведе резултати во потенцијално комерцијално остварлива решение за хранливи материи отстранување од отпадни води. Тоа ќе опфати аспекти на молекуларната Bioscience, аналитичка хемија, поле врз основа земање мостри и инженеринг дизајн. Ние не очекуваме кандидатите да имаат искуство на сите овие дисциплини и надзорниот тим ќе обезбеди обука и поддршка како што се бара. Успешна барателот ќе поседуваат минимум 2,1 почести степен во соодветната научна или инженерска дисциплина и да биде возбуден околу можноста за работа во мултидисциплинарен животната средина за развој на одржливи технологии со комерцијална примена. Тој / таа мора да биде адаптибилен и подготвени да работат надвор од нивната удобност зона, преземање да научат голем број на нови техники.Тој / таа мора да бидат способни да ги извршуваат строго, прецизни аналитички работи во лабораторија, но исто така, уживаат работат на отворено. А чиста возачка дозвола е од суштинско значење и пристап до сопствен превоз, иако не и суштински, ќе бидат поволни.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 26 април 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
На студентски е на располагање на домашните и ЕУ студенти кои ги исполнуваат критериумите за престој за BBSRC финансирање и опфаќа такси во домот / стапката на ЕУ и годишен стипендија од £ 13,726 годишно. Проектот вклучува задолжителна минимална 3 месеци поставеност во Carbogen (Brigg, Северна Линколншир), каде што изложеноста на деловното опкружување и регулаторни аспекти на индустријата за вода ќе добие.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center