LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284906 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ограничувачки неизвесноста Каскада во Проценување потопот Отштета: Податоци богата и податоци за сиромашните сајтовиЗначаен опис
Датум на процена на изложеност на ризик од поплави во користењето на земјиштето планирање и осигурување на индустрија, е врз основа на детерминистички проценки на фреквенција од поплави, опасност од поплави мапи, и ранливост. Сите овие компоненти се, сепак, несигурни и како неизвесности може да го променат начинот на кој планирање и комерцијални одлуките се донесуваат. Малку се знае за тоа како овие различни извори на несигурност може да комуницирате во процесот на оценување и како тие би можеле да бидат ограничени од страна на собирање на физички и финансиски податоци. Оваа студија ќе, со употреба на соодветни локални студии на случај, вклучувајќи и двете речен и pluvial поплави, имаат за цел да се процени доминантни извори на несигурност за различни видови на одлуката и начинот на кој тие неизвесности може да биде ограничено од страна на различни видови на уред на достапните податоци . Студии на случај ќе вклучуваат податоци богатите и сиромашните податоци сајтови за кои модели се во моментов или се ревидираат или развиена од страна Ambiental. Извори на несигурност смета ќе вклучува проценка на фреквенции од поплави (и потенцијални идни промени во фреквенции); врнежите вториот круг од изборите и поплави рутирање модел конфигурации и параметри; и оценката на штета. Бизнис огласи амбивалентен ќе обезбеди обука во катастрофа моделирање за осигурување на индустрија и пристап до релевантни за проценка на ризик од поплави софтвер се развива. Ученикот и двете супервизори ќе се состанува најмалку квартално, со ученикот трошење продолжени посети на случајот партнер во текот на сите 3 години на проектот. За време на овие посети, студентот ќе бидат интегрирани во Ambiental и други проекти.Амбиентална ќе работи колку што е можно со ученикот, бидејќи еден цел на проектот е да се обучуваат веројатно новиот регрут за компанијата. Бизнис огласи Идни студенти треба да имаат добра позадина во хидрологија, со интерес за компјутерско моделирање. Некои познавање на статистички методологии за проценка на неизвесности ќе бидат поволни, но за обука ќе бидат дадени од страна на надзорниот тим. Бизнис огласи апликација процес
Ве молиме да испратите CV и придружно писмо во конципирањето вашата позадина и соодветност за овој проект на ЗЕК постдипломски истражување апликации, http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fpostgraduate%2fpgresearch%2fapply-online%3fphd_id%3d99"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.lec.lancs.ac.uk/postgraduate/pgresearch/apply-online?phd_id=99 . Можете исто така, бара 2 референци, ве молиме пратете референтната форма (преземање од http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fPG_Reference_Form.docx"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/PG_Reference_Form.docx ) на вашиот 2 судии и замолете ги да ја е-маил до Енди Harrod (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href = "" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx? fapjid = 38992 & капак = 722 & ЕА = lec.pg @ lancaster.ac.uk ""> lec.pg @ lancaster.ac.uk ), постдипломски истражување (PgR) координатор, Ланкастер центар за животна средина до крајниот рок . Бизнис огласи Поради ограниченото време помеѓу крајниот датум и датумот на интервјуто, тоа е од суштинско значење дека ви обезбеди референци се поднесени од страна крајниот датум или што е можно поскоро. Бизнис огласи Ве молиме не се применуваат преку Универзитетот Ланкастер онлајн апликација систем. Бизнис огласи За повеќе информации прочитајте: http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fLECPG%2fPhD_Flooding_KB.pdf"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/LECPG/PhD_Flooding_KB.pdf


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 25 Април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fLECPG%2fPhD_Flooding_KB.pdf""
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=38992&LID=722&EA=lec.pg@lancaster.ac.uk"">lec.pg@lancaster.ac.uk
http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/PG_Reference_Form.docx
http://www.lec.lancs.ac.uk/postgraduate/pgresearch/apply-online?phd_id=99
http://www.lec.lancs.ac.uk/docs/LECPG/PhD_Flooding_KB.pdf
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fpostgraduate%2fpgresearch%2fapply-online%3fphd_id%3d99""
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=38992&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.lec.lancs.ac.uk%2fdocs%2fPG_Reference_Form.docx""

Студентски ќе обезбеди стипендија (£ 13,590 2012/13 [ослободена од данок]) и школарина Велика Британија / ЕУ за 3 години и 6 месеци и е поддржан од страна на СЛУЧАЈ партнер, тоа обезбедува дополнителен стипендија плаќање (£ 1.000 годишно за 3 години ) и поддршка на проекти. Бизнис огласи Комплетен Студентските се достапни за кандидатите Велика Британија / ЕУ кои биле вообичаено жител во Велика Британија во текот на период од 3 години непосредно пред денот на наградата. Кандидати за ЕУ ​​кои не биле вообичаено жител во Велика Британија во последните 3 години се подобни за "" школарина само "" награди (без грант одржување). За жал Студентските не се достапни за non-UK/EU кандидати.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center