LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300597 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Регионална предвидување на врнежи промени - пристап на енергија буџетЗначаен опис
А NERC финансиран р СЛУЧАЈ награда на Универзитетот во Лидс во соработка со Met Office, достапни веднаш. Ќе биде со седиште во Лидс во еден од најистакнатите климатските промени истражувачки групи во земјата. Ќе бидат поддржани од страна и посета на Met Office редовно. Бизнис огласи Супервизорите: Професор Пирс Forster (Лидс), професор Даглас Паркер (Лидс), со д-р Тимоти Ендрјус (Met Office).

финансирање: Наградата плаќа сите трошоци, лабораторија и патни трошоци. Таа, исто така плаќа данок без стипендија од £ 13,726 годишно. Како дел од наградата случај ќе добиваат дополнителни £ 1500 секоја година од Met Office, плус £ 1250 по завршување на тезата. Бизнис огласи истражување позадина и има за цел: Врнежите предвидувања се една од најпознатите несигурна елементи на климатските промени предвидување. За многу локации сегашната клима модели дури и не се договорат дали тоа ќе се повлажна или посуви. Разбирање на енергија буџетот на Земјата се покажа многу корисно за предвидување на големи промени на температурата на Земјата. Целта на проектот ќе биде да се прошири на енергија буџет разбирање и пристап на на регионалните промени, во комбинација со времето со седиште во процесот студии за да се развие нова теорија за разбирање на тоа како ние би можеле да очекуваме локалната врнежите да се промени во иднина. Бизнис огласи Цели: Целите се усогласени со развојот на ученикот и интереси во умот. За да започнете, постоечки климатски модел симулации (CMIP5) би можела да се искористи за да се развие на студентите разбирање на климатските модели и алатки потребни за да се анализира сложени податоци. Различни хипотези можат да бидат тестирани.На пример, колку добро го прави регионални врнежи скала со глобални и локални промената на температурата на разни временските рокови? Може да било од интер-модел шири во предвидениот моделите на врнежи промени се поврзани со познати несигурност во нивната глобална температура одговор (клима чувствителност)? И други неизвесности повеќе важно за регионалната врнежи, како што неизвесности во присилувањето и динамички одговори? Дали буџет пристапот на енергија обезбеди врска меѓу робустен висок облак повратните информации во тропските предели и моделите на врнежи промена? тогаш Бизнис огласи Проектот ќе се развијат овие идеи во повеќе напредни начин, со користење насочени климатски модел симулации и набљудувања: IDIVIDI 1. Анализира и да ја стартувате на Met Office климатски модел со романот процес и енергија буџет дијагностика
2. Споредба на климатски модел излез на регионалниот набљудувања да се развијат нови теоретско разбирање
3. Изгради една рамка за анализирање на регионални промени врнежи од нивно поврзување енергија буџетските ограничувања Бизнис огласи Потенцијал за исходот високо влијание: Оваа д-р проект ја користи постоечката водечки светски експертиза во рамките на Школата за животна средина на Универзитетот во Лидс и на Метрополитен канцеларија за решавање веројатно една од најголемите неизвесности во климатските промени. Преку развивање на нови теорија, како и трчање и анализирање на државата на уметноста климатски модел резултати, ќе имаат потенцијал да имаат големо влијание врз науката за климата. Бизнис огласи Обука: Ќе имаат корист од работата во рамките на една активна и мултидисциплинарен група на научници во просторно климатски промени група. Групата има долга учинокот на развој на нови идеи и користење на климатските модели, а има обучени многу успешна докторанти кои започна од многу ограничено познавање на компјутери. Ова д-р обезбедува одлични можности да научат како да се развие и да ја стартувате напредна климатските модели кои се користат во проценки ИПЦЦ од Met Office и придобивките од нивната сопствена куќа во обука. Ќе има можност да присуствува на NCAS Земјата систем за наука летна школа (или други летни школи) на почетокот на д-р. Бизнис огласи Вие ќе имате пристап до широк спектар на работилници за обука стави на страна на Факултетот, кои вклучуваат широк спектар на работилници за обука во нумерички моделирање, до управување со вашиот степен, на подготовките за вашиот Viva. А целосна листа е достапна преку http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.emeskillstraining.leeds.ac.uk%2f"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.emeskillstraining.leeds.ac.uk/ . Бизнис огласи Потребно: Еден добар прв степен (1 или висок 2и), или добра магистерска диплома по физичка или математички дисциплина, како што се математиката, физиката, геофизиката, градежништвото или метеорологија. Искуство со компјутери под Linux оперативен систем е на предност. Бизнис огласи За повеќе информации видете: IDIVIDI: http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.see.leeds.ac.uk%2fadmissions-and-study%2fresearch-degrees%2ficas%2fforsterandparker2%2f"" целни = "" _blank "" rel=""nofollow""> http://www.see.leeds.ac.uk/admissions-and-study/research-degrees/icas/forsterandparker2/ Бизнис огласи Да се ​​применуваат, ве молиме контактирајте Мишел Lesnianski, <на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43042&LID=742&EA=m.lesnianski@leeds.ac.uk"">m.lesnianski@leeds.ac.uk или посетете ја страницата: IDIVIDI: http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.see.leeds.ac.uk%2fadmissions-and-study%2fresearch-degrees%2fhow-to-apply%2f"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.see.leeds.ac.uk/admissions-and-study/research-degrees/how-to-apply/ . Бизнис огласи за неформално прашања, Ве молиме контактирајте професор Пирс Forster <на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href = "" http://www. FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43042&LID=742&EA=p.m.forster@leeds.ac.uk"">p.m.forster@leeds.ac.ukПодобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 7 Јуни 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43042&LID=742&EA=p.m.forster@leeds.ac.uk"">p.m.forster@leeds.ac.uk
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.emeskillstraining.leeds.ac.uk%2f""
http://www.emeskillstraining.leeds.ac.uk/
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=43042&LID=742&EA=m.lesnianski@leeds.ac.uk"">m.lesnianski@leeds.ac.uk
http://www.see.leeds.ac.uk/admissions-and-study/research-degrees/icas/forsterandparker2/
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.see.leeds.ac.uk%2fadmissions-and-study%2fresearch-degrees%2fhow-to-apply%2f""
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=43042&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.see.leeds.ac.uk%2fadmissions-and-study%2fresearch-degrees%2ficas%2fforsterandparker2%2f""
http://www.see.leeds.ac.uk/admissions-and-study/research-degrees/how-to-apply/

А NERC капитално финансирано р СЛУЧАЈ награда на Универзитетот во Лидс во соработка со Met Office. Достапни од октомври 2013 година (или порано) за кандидат Велика Британија / ЕУ.© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center