LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285282 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ЦКРМ: Функционална анализа на глувци со насочени бришење на генот ново-вмешани во шизофренијаЗначаен опис
Овој проект ЦКРМ финансиран нуди на студентите со врвни можности за истражување во медицинските истражувања. Проектите ќе се усогласат со ЦКРМ стратешките приоритети, www.mrc.ac.uk

Шизофренија е заеднички и сериозно ослабувачки болест со силна генетска влијание. Имаме неодамна откриле дека генот кои се вклучени во glutamatergic сигнализација - MAP2K7 покажува силна генетска поврзаност со шизофренија. Ова projectaims да се тестира хипотезата дека генот MAP2K7 игра причинска улога во неврохемиските и когнитивните процеси кои се компромитирани во шизофренија. Проектот ќе се фокусира на тестирање за шизофренија поврзани фенотипови кај глувците со генетски бришење на Map2k7 ген, како во однос на контрола глувци. А сорта на технички пристапи ќе бидат искористени. Неврохемиските и молекуларни техники ќе вклучува RT-PCR, in situ хибридизација и имунохистохемија. Бихејвиорална техники ќе вклучува работната меморија и на вниманието задачи. Проектот има за цел да одговори на три поврзани прашања:

1) Дали Map2k7 недостаток произведе неврохемиските промени карактеристични за шизофренија (glutamatergic и GABAergic дефицити во префронтален кортекс и хипокампусот)?
2) Дали Map2k7 комуницирате функционално со други гени шизофренија ризик (neuregulin, dysbindin), и не Map2k7 недостаток нарушат glutamatergic сигнализација?
3) Дали Map2k7 недостаток произведе промени во однесувањето карактеристика на шизофренија (дефицити во работната меморија и на вниманието обработка)?

Се очекува дека резултатите ќе обезбеди нови увид во етиологијата на клучни функционални дефицити во шизофренија. Проектот, исто така, може да се идентификуваат нови translational модел за шизофренија. Покрај тоа, проектот ќе обезбеди обука во широк спектар на техники кои се моментално главен фокус на истражувачката дејност.

Посетете ја нашата веб страница за повеќе информации: http://www.gla.ac.uk/colleges/mvls/graduateschool/researchopportunities/scholarshipopportunities/medicalresearchcouncil/#tabs=0

Барателот Инструкции

Овие се 3,5 години д-р Студентските и студентите треба да аплицираат онлајн тука: http://www.gla.ac.uk/research/opportunities/howtoapplyforaresearchdegree/

Кандидатите кои вообичаено ќе се очекува да живеат (или имаат жителство) во рамките на Велика Британија. Државјани на ЕУ ќе треба да покажат дека тие имаат поминато три години пред поднесувањето на барањето жител во Велика Британија (ова може да вклучува престој додека преземање на додипломски студии). Кандидатите треба да имаат добиено, или се очекува да се добие 2:01 или 1 класа Достигнувања степен во соодветната тема. Финансискиот пакет ќе вклучува 3,5 година стипендија, одобрена универзитет такси, Истражувања Обука Поддршка за грант и конференција додаток.

На Програма на проучување делот на примената ве молиме изберете? MVLS д-р? од менито паѓачкото. На оваа иста страница ве молиме ставете наслов на проектот (а) во рамките на слободен текст област и означете супервизор на проектот (а).

Бидете сигурни дека сите придружни документи се подигнати на местото на апликација, на пример:

- Копија од академски и професионални квалификации
- Кратка биографија (вклучително и писмото на барањето / лична изјава)
- 2 x референци

Понатаму придружните документи се бара на системот онлајн апликации, и треба да бидат поставени каде што е релевантно. Општи информации во врска со програмата и примена на постапката за да бидат насочени кон Алексис Среќен: Alexis.Merry @ glasgow.ac.uk


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 6 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=36627&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.gla.ac.uk%2fresearch%2fopportunities%2fhowtoapplyforaresearchdegree%2f""
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=36627&LID=559&EA=Alexis.Merry@glasgow.ac.uk"">Alexis.Merry@glasgow.ac.uk
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=36627&type=75&url=http://www.mrc.ac.uk""
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=36627&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.gla.ac.uk%2fcolleges%2fmvls%2fgraduateschool%2fresearchopportunities%2fscholarshipopportunities%2fmedicalresearchcouncil%2f%23tabs%3d0""
http://www.gla.ac.uk/research/opportunities/howtoapplyforaresearchdegree/
http://www.gla.ac.uk/colleges/mvls/graduateschool/researchopportunities/scholarshipopportunities/medicalresearchcouncil/#tabs=0

Рок: Ролинг процесот на селекција. Првиот круг датум апликација затворање: 6 мај. Вториот круг денот на затворањето: 1 јули
Стипендијата е во износ: 13.726 £ годишно
Почеток на терминот: октомври 2013 Бизнис огласи Овој проект ЦКРМ финансиран им нуди на студентите со врвни можности за истражување во медицинските истражувања. Проектите ќе се усогласат со ЦКРМ стратешките приоритети, www.mrc.ac.uk Бизнис огласи Шизофренијата е заеднички и сериозно ослабувачки болест со силна генетска влијание. Имаме неодамна откриле дека генот кои се вклучени во glutamatergic сигнализација - MAP2K7-покажува силна генетска поврзаност со шизофренија. Ова projectaims да се тестира хипотезата дека генот MAP2K7 игра причинска улога во неврохемиските и когнитивните процеси кои се компромитирани во шизофренија. Проектот ќе се фокусира на тестирање за шизофренија поврзани фенотипови кај глувците со генетски бришење на Map2k7 ген, како во однос на контрола глувци. А сорта на технички пристапи ќе бидат искористени. Неврохемиските и молекуларни техники ќе вклучува RT-PCR, in situ хибридизација и имунохистохемија. Бихејвиорална техники ќе вклучува работната меморија и на вниманието задачи.Проектот има за цел да одговори на три поврзани прашања: Бизнис огласи 1) Дали Map2k7 недостаток произведе неврохемиските промени карактеристични за шизофренија (glutamatergic и GABAergic дефицити во префронтален кортекс и хипокампусот)?
2) Дали Map2k7 комуницирате функционално со други гени шизофренија ризик (neuregulin, dysbindin), и не Map2k7 недостаток нарушат glutamatergic сигнализација?
3) Дали Map2k7 недостаток произведе промени во однесувањето карактеристика на шизофренија (дефицити во работната меморија и на вниманието обработка)? Бизнис огласи Се очекува дека резултатите ќе обезбеди нови увид во етиологијата на клучни функционални дефицити во шизофренија. Проектот, исто така, може да се идентификуваат нови translational модел за шизофренија. Покрај тоа, проектот ќе обезбеди обука во широк спектар на техники кои се моментално главен фокус на истражувачката дејност. Бизнис огласи Посетете ја нашата веб страница за повеќе информации:
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=36627&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.gla.ac.uk%2fcolleges%2fmvls%2fgraduateschool%2fresearchopportunities%2fscholarshipopportunities%2fmedicalresearchcouncil%2f%23tabs%3d0"" целни = "" _blank "" rel=""nofollow""> http://www.gla.ac.uk/colleges/mvls/graduateschool/researchopportunities/scholarshipopportunities/medicalresearchcouncil/#tabs=0 Бизнис огласи апликантот Инструкции

Овие се 3,5 години д-р Студентските и студентите треба да аплицираат онлајн тука: http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=36627&type=75&url=http%3a%2f%2fwww.gla.ac.uk%2fresearch%2fopportunities%2fhowtoapplyforaresearchdegree%2f"" целни = "" _blank "" rel = "" nofollow ""> http://www.gla.ac.uk/research/opportunities/howtoapplyforaresearchdegree/ Бизнис огласи Кандидатите ќе нормално да се очекува да престојуваат (или имаат жителство) во рамките на Велика Британија.Државјани на ЕУ ќе треба да покажат дека тие имаат поминато три години пред поднесувањето на барањето жител во Велика Британија (ова може да вклучува престој додека преземање на додипломски студии). Кандидатите треба да имаат добиено, или се очекува да се добие 2:01 или 1 класа Достигнувања степен во соодветната тема. Финансискиот пакет ќе вклучува 3. 5 години стипендија, одобрена универзитет такси, Истражувања Обука Поддршка за грант и конференција додаток. Бизнис огласи На Програма на проучување делот на примената ве молиме изберете "д-р MVLS" од паѓачкото мени. На оваа иста страница ве молиме ставете наслов на проектот (а) во рамките на слободен текст област и означете супервизор на проектот (а). Бизнис огласи Ве молам осигурајте се дека сите придружните документи се поставени на местото на апликација, на пример: Бизнис огласи - Копија од академски и професионални квалификации
- CV (вклучувајќи писмо на барањето / лична изјава) < br> - 2 x референци

Понатаму придружните документи се бара на системот онлајн апликации, и треба да бидат поставени каде што е релевантно. Општи информации за програмата и постапката на апликации треба да бидат насочени кон Алексис Среќен: <на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=36627&LID=559&EA=Alexis.Merry@glasgow.ac.uk"">Alexis.Merry@glasgow.ac.uk© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center