LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306350 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Универзитетот на Ворвик програма за бизнис истражувањеЗначаен опис
Ворвик Business School (WBS) е глобално водечки снабдувач на финансиите и бизнисот истражување и образование. Нашата мисија е да ги објават врвни истражувања кои има реално влијание, за да се произведе од светска класа бизнис лидери и да се обезбеди доживотно враќање на инвестицијата за студентите, алумни и партнери.
Нашите докторска програма е составен дел од истражувањето култура на училиште и тоа е една од најголемите и најуспешните програми од ваков вид во Европа, со над 150 докторски д-р во финансии истражувачи од повеќе од 40 земји.
Како докторски истражувач на WBS можете да очекувате идеи, ригорозни критични истрага, меѓународни перспективи и практична важност за обликување на вашето искуство и вашата работа. Ќе работат под надзор на најмалку два супервизори, избрани од факултет од над 180 академскиот кадар, од кои повеќето се признати експерти во својата област. Исто така, ќе добиете многу поддршка преку сеопфатна и структурирани истражување програмата за обука која е призната од страна на Економскиот и социјален совет за истражување (ESRC).
Ние нудиме голем број на стипендии и стипендии, како и истражување / конференција превоз. Додадено на ова, високиот квалитет на објекти што ги нудиме во убави кампусот околина ќе ви помогне да се одржи здрав баланс помеѓу работата и слободното време. Посветен простор на бирото, ИТ ресурси и поддршка, специјалист библиотечни услуги и кариери совети се само некои од предностите што можете да очекувате. Со сите ресурси ви се потребни на едно место, вклучувајќи и одлични спортски и забавни објекти, и лесно ги транспортните врски со Лондон и на други места, WBS е идеална база за вашето истражување.

Нашите истражувања Силни
Имаме експертиза во широк спектар на истражувачки области. Нашите specialisms вклучуваат:
Сметководствени
Бихејвиорална наука
Претприемништвото, иновациите и менаџмент
Финансии
Глобална енергија
Организациска однесување и индустриска односи
Информациони системи и менаџмент
Маркетинг
Операции за управување со
Истражување и Оперативен Менаџмент науки
Стратегија и меѓународен бизнис
Обртни средства

За подетални информации во врска со индивидуалните истражувачки интереси на нашиот факултет, ве молиме ја разгледате нашата веб страница: wbs.ac.uk


Подобност и други критериуми
Финансиран р програма (Студентите светот)
Некои или сите од можностите д-р во оваа програма имаат финансирање спроведен. Апликации за оваа програма се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националности и треба да ги прочитате целосната програма детали за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.wbs.ac.uk/courses/doctoral/phd/fees/
http://www.wbs.ac.uk/courses/doctoral/phd/apply/

Докторските студии
Ние нудиме две варијанти на програмата: општо управување и бизнис, како и нашите специјалист д-р во финансии. Двете варијанти обезбеди структуриран и високо ниво на обука за истражување која е призната од страна на Економскиот и социјален совет за истражување (ESRC), но барањата на истражување обука за секоја варијанта се различни. Кое варијанта и да изберат, можете да бидете сигурни дека нашата програма ќе ви подготвиме за кариера во врвот академски институции или водечки бизнис организации.
Двете варијанти на програмата се 3-4 години во должина за полно работно време на студентите, да почне во октомври секоја година. Нема скратено работно време опција за д-р во финансии. Студентите кои се жители во Велика Британија може да се примени да учат скратено работно време на бизнис и менаџмент варијанта.
Ќе се регистрирате првично за степенот на Магистрант. Во првата година ќе преземе задолжително истражување програмата за обука за вашата избрана варијанта и ќе треба да се направи успешна презентација на вашиот предлог за истражување, со цел да го надградите вашиот регистрација на д-р. Исто така, ќе почне да работи со вашиот претпоставен на вашето истражување тема од самиот почеток, но штом ќе се надградува на д-р, овој ќе стане вашиот главен фокус, што резултира во проектот на тезата што го прави значителни и оригинален придонес во знаење

Стипендии? Http://www.wbs.ac.uk/courses/doctoral/phd/fees/
Како да се аплицира? Http://www.wbs.ac.uk/courses/doctoral/phd/apply/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center