LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285279 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ладно атоми врз квантната пресметка со една чиста qubitЗначаен опис
Во моментов, нема единствена функција на квантната светот е идентификуван како извор на компјутерската подобрување, ефикасност и брзина-up на квантната технологија. Додека заплет е широко признат како клучен ресурс во квантната технологија, експоненцијална предност во однос на класична технологија може да се постигне без него во присуство на не-класичната корелации. Исто така за специфични задачи можат да се одделат држави со раздор е докажано да биде уште поефикасен од заплет. Динамиката на заплеткување и раздор разликуваат значително, со заплет се исклучително кревка кон decoherence (дури и подложени на заплеткување "" ненадејна смрт "") и раздор се многу поцврсти.

Целта на овој проект е да се експериментално испита физика и компјутерската моќ на квантната раздор во многу атом ансамбли за одредена алгоритам кој врши нормализира трага проценка. Ние ќе биде со користење на DQC1 модел (детерминистички квантната пресметка со една чиста qubit) да се пресмета суми над исклучително голем низи од броеви, кој го направи пресметка класично нерешливите. Како илустративен пример, сметаат дека сто атоми се заробени во оптички дипол стапица. Унитарна операција на овие атоми ќе биде опишан од 2 ^ 100-по-2 ^ 100 матрица. Наоѓање на нормализирани трага од оваа матрица е еквивалентно на додавање 10 ^ 30 броеви, што е задача која е класично нерешливите: модерен суперкомпјутери може да врши 10 ^ 12 операции во секунда и затоа ќе бидат потребни за староста на универзумот да имаат истата задача. Ова е потенцијално трансформација, бидејќи квантната раздор се уште не е проучен во системи со големи Хилберт простор, и успешната демонстрација на експоненцијална брзина-up на компјутерската способност ќе биде голем чекор напред во оваа област. Крајната влијанието на ова истражување идеја ќе биде да се здобијат со различни експериментални увид во, и на тој начин подлабоко разбирање на, квантната корелации кои ќе бидат присутни во сите квантната системи.

Проектот се фокусира на експерименталниот демонстрација на компјутерската модел базиран на Студената Rubidium атоми заробени во оптички стапици, преку овозможување интеракции меѓу атомите заробени во различни локации за да се изврши контролирана логика операции на ансамбли од атоми. Ќе биде со користење на state-of-the-art опрема за да се излади, се ограничи и да манипулира со атоми вклучувајќи ги и ласери на различни бранови должини, вакуум пумпи, оптика, електроника. За слики од лабораторијата следете го линкот: www.physics.open.ac.uk/ ~ sbergamini


Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 30 април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Потребни квалификации: студии по Физика (1-ви или горниот втора класа)


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center