LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305147 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ACPO / внатрешни работи - На јаглерод Цена на криминал: Една студија на синергии помеѓу пресели во ниска криминал и ниска употреба на јаглерод општествоЗначаен опис
Универзитетот во Сари домаќин на престижна EPSRC финансирани Индустриски докторат центар нуди EngD во Одржливост за инженерство и енергетски системи (СЕЕС). На СЕЕС EngD е четири-година докторат за истражувачите кои се стремат кон клучните лидерски позиции во индустријата. Програмата е академски еквивалент на д-р, но има една голема разлика: на студентот (? Или истражување инженер) троши поголемиот дел од неговото / нејзиното време врз основа со спонзорот организација, работи на комерцијални приоритетите за истражување. Res се врати на Универзитетот за кратки курсеви, конференции и семинари наменети за развој на специјалист технички знаења и исклучително бизнис вештини.

А студентски е на располагање со Министерството за внатрешни работи и Здружението на главниот полициски офицери (ACPO) препорачана од страна на дизајнот. Се проценува дека околу 1% од Велика Британија? Кликнете ОК јаглерод може да се припише на криминал? ? овој проект има за цел да воспостави трошоците и придобивките од различни превенција на криминалот решенија, со цел да се донесат нови решенија, политички мерки, регулативи и / или согласност стандарди кои се и рентабилно и намалување на севкупните емисии на јаглерод.

Истражување инженер назначен ќе го користи сценарио анализа за да се измери на монетарната и јаглерод влијанија на криминал. Ова ќе вклучи квалитативни методи, како што се полу-структурирани интервјуа, и квантитативни методи, како што инпут-аутпут Оцена на животен циклус.

Излези и придобивките од овој проект се очекува да вклучуваат:

? Зголемено разбирање на пошироката влијанија од криминал;
? Проценка на маргиналните единица трошок (во смисла на пари и јаглерод) на одделни кривични дела. Во прилог на ова, проценка на единица трошок (во смисла на пари и јаглерод) на идните превентивни решенија / мерки за борба против криминалот во иднина;
? Идентификација на ѓубрето поени? на трошоците / придобивките кои се однесуваат конкретно на нови решенија, пристапи, мерки и или политики и регулаторни стандарди;
? А пораст на свеста за импликациите на јаглерод на криминал меѓу релевантните засегнати страни во рамките на поширокиот јавен сектор заедница. Ако е можно, пари-за-јаглерод фактори на конверзија за некои клучни трошоци на криминал и криминал видови, да се олесни понатамошно моделирање на трошоци на јаглерод на криминал во други контексти.

А со полно проект кратка е достапна на барање од engd@surrey.ac.uk

Истражување инженер ќе биде со седиште во Лондон, со текот на времето се поделени помеѓу двете индустриски партнери, ACPO обезбедена со дизајн и Министерството за внатрешни работи.

Се должи на безбедна природа на некои од сајтовите каде што повторно ќе биде побарано да се работи, барателот мора да биде Велика Британија национални и безбедносни проверки ќе се врши.

Лице Спецификација
Ние сме во потрага за независна, само мотивирани и уверени поединец со исклучителни интерперсонални вештини и способност / ентузијазам за работа на интердисциплинарна, за соработка за истражување. Тие треба да бидат креативно размислување со силен интерес во прашањата за животната средина. На соодветен кандидат ќе се одржи диплома по економија, инженерство, наука или слични (барем 2.1) и по можност еден магистер во соодветната тема. Тие ќе бидат надлежни во областа на математиката и во состојба ефикасно да се вклучат со заинтересираните страни, врши интервјуа и однесување работилници. Управување со проектот искуство ќе биде предност.


Подобност и други критериуми
(Студентите светот)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 28 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Успешното кандидат мора да бидат подготвени и способни да се добие за борба против тероризмот Чистење, со цел да бидат способни да работат рутински во рамките на Министерството за внатрешни работи и полицијата згради.

Детали за финансирање
Тековната стипендии за EngD Студентските се 19.800 на годишно ниво? Или погоре (вообичаено се ослободени од данок). Да бидат прифатливи за финансирање, Апликантите мора да покажат релевантни врска со Велика Британија (види www.epsrc.ac.uk / PostgraduateTraining / StudentEligibility.htm).

Референци:

Крајниот датум: 28 јануари

Да се ​​применуваат: посетете Достапно Проекти? дел од нашата веб-страница (www.surrey.ac.uk / гледа). За повеќе информации, Ве молиме контактирајте engd@surrey.ac.uk или 01.483 684.036.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center