LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304058 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Јануари 2013 Д-р Унгарија MA Мајстори

Име на стипендија / програма

Магистерски и докторски стипендии по економијаЗначаен опис
На Министерството за економија на Централноевропскиот универзитет е задоволство да го објави својот повик за стипендии и апликации за академска година 2013/2014

Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија.
Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија.

ЦЕУ? Кликнете ОК Министерството за економија е истражување-ориентирана оддел со меѓународните факултет држи доктори на науки од некои од најдобрите универзитети во светот. Ние нудиме три мајстор? Кликнете ОК програми и доктор по економија.

Програми кои се нудат
? Господар на уметноста во економија (две години)
? Мајстор на уметноста во економската политика на глобалните пазари (две години)
? Мајсторот на уметностите во право и економија (една година)
? Доктор по филозофија во економија

Избрани области на истражување
? Однесување економија
? Економетријата на панел податоци
? Економската географија
? Економија на мрежи
? Економската теорија
? Финансиски економија
? Меѓународниот макро
? Меѓународната трговија
? Право и економија
? За труд, економија

Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти од целиот свет? Посветеност поткрепени со
невообичаено дарежлив финансиска помош. Универзитетот обезбедува различни стипендии и грантови на истражување за која кандидатите од било која земја се квалификувани да аплицираат.

ЦЕУ мајстор? Магистерски стипендии (целосна или делумна) вклучува целосен школарината стипендија (со вредност од 11.000? Да? 12.000), домување во ЦЕУ престој Центар, здравствено осигурување и месечна стипендија за да се покријат трошоците за живеење.

ЦЕУ мајстор? Диплома Школарина Стипендии (целосна или делумна) покријат помеѓу 50 и 100 проценти од школарината
трошоци до 12.000? годишно.

ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Над 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија.

Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти.

Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус
стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 24 Јануари 2012


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center