LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312986 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Меѓународна размена стипендииЗначаен опис
На Флиндерс Универзитетот Меѓународна размена стипендии им помага на студентите да преземе дел од нивните

курс на студии во странство да ги подобрат своите Флиндерс Универзитетот студии со обезбедување на меѓународна

перспектива. За повеќе информации, посетете ја

http://www.flinders.edu.au/scholarships system/maindisplayscholarshipdetails.cfm?scholarship_id=1143Времетраењето и вредност

Времетраење: 6,0 месеци

Вкупната вредност: $ А 1,000.00

Дополнителни детали: Стипендијата е во вредност од 1000 $ за 1 семестар само.


Подобност и други критериуми
Општи информации

Апликантите мора: да се студентите запишани во додипломски разбира во Флиндерс Универзитетот? успешно

завршено најмалку 36 единици на додипломски студии на Универзитетот Флиндерс, или да се запишани во

почести година? бидат прифатени во Флиндерс Универзитетот програма за размена? се запишани со полно работно време, додека

преземање студија во странство? и имаат свои во странство студија брои како кредит кон нивниот курс на студии

на Флиндерс Универзитетот.Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:Флиндерс Универзитетот
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:Јужна Австралија
Подобни курсеви

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:Диплома


Краен рок за аплицирање
* 15 Мај 2013; 15 ноември, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.flinders.edu.au/scholarshipssystem/maindisplayscholarshipdetails.cfm?scholarship_id=1143
http://www.flinders.edu.au/scholarships

Организација

Име: Флиндерс Универзитетот

CRICOS Шифра: 00114A

Веб-страница: http://www.flinders.edu.au/scholarshipsКонтакт Информации

Телефон: +61 (8) 82013115

Факс: +61 (8) 82015175

E-mail: scholarships@flinders.edu.au


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center