LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300567 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Меѓународната фондација програма Додипломски СтипендииЗначаен опис
Стипендијата е основана во 1996 година од страна на Овозможувањето Програми единица на Универзитетот на Њукасл да

поттикнување и поддршка на странските студенти кои, excelling во нивните студии во Меѓународната фондација

Програма, да се запишат во диплома за додипломски студии програма на Универзитетот на Њукасл.

За повеќе информации, посетете ја

http://webapps.newcastle.edu.au/scholarships/index.cfm?event=viewScholarship&scholarship_id=UNI_0

01 & scholarship_year = 2011


Подобност и други критериуми
Дозволени институции

Оваа стипендија е достапна само на следниве образовни институции:Универзитетот на Њукасл (UoN)
Оваа стипендија е достапна во секое австралиски институција се наоѓа во следните држави:Нов Јужен Велс
Подобни курсеви

Се разбира Ниво

Оваа стипендија е достапна само за следниве нивоа курсот:Диплома
Организација

Име: Универзитетот на Њукасл

CRICOS Шифра: 00109J

Веб-страница: http://www.newcastle.edu.au/Контакт Информации

Телефон: +61 (2) 49216404

Факс: +61 (2) 49216937

E-mail: scholarships@newcastle.edu.au


Краен рок за аплицирање
Нема посебна апликација бара


Дополнителни информации, и важни рачно
http://webapps.newcastle.edu.au/scholarships/index.cfm?event=viewScholarship&scholarship_id=UNI_0
http://www.newcastle.edu.au/

Нема апликација е потребно. Стипендијата ќе бидат доделени на највисоко постигнување подобни студент

влегуваат секој факултет.Времетраењето и вредност

Времетраење: 1,0 години

Годишна вредност: $ А 2,000.00

Вкупната вредност: $ А 2,000.00

Дополнителни детали: Стипендијата обезбедува еднократна исплата на $ 2,000. Ако има повеќе од 5 ученици на

еднакво веродостојни, бројот на стипендии доделени ќе се зголеми и во корист поделена подеднакво

меѓу примателите.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center