LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304856 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ефикасна и роман технологија СО2 компресија за јаглерод-неутрален производство на електрична енергијаЗначаен опис
Законот за климатски промени 2008 [1] поставува правно обврзувачки Цел на 80% намалување на емисиите на стакленички гасови до 2050 година (во споредба со нивоата од 1990 година). Една клучна стратегија да ги исполни оваа амбициозна цел е Електрично кација на транспортот и индустрија?, Претпоставувајќи дека производството на електрична енергија може да биде практично decarbonized [2]. За да се успее, гас и јаглен-? Црвени централи ќе треба да бидат опремени со Јаглероден и чување (CCS) технологија. CCS е релативно зрели технологија во нафта и гас индустрии за подобрен масло за обновување, но во моментов не е економски исплатливо кога се применува на производство на електрична енергија. Цената на CCS во прашкасти јаглен централа со амин? Врз фаќање ќе претставува околу 25% од фабриката моќност, од кои СО2 заробување и компресија сметка за 15% и 10%, соодветно. [3] Додека цената на CO2 фаќањето се намалува, компресирање на CO2 на своите суперкритична држава (нејзините термо-динамички држава во геолошки шуплини, каде што треба да се чуваат) продолжува да биде голем предизвик, а трошоците се поставени за да се повеќе доминираат.
Еден клучен предизвик на CO2 компресија е поврзана со конкретни? В аспекти на компресор аеродинамиката. Проектот нуди да ги испита и да се надминат некои основни аспекти на ОЖ физика вклучени во романот компресор дизајн?, Потенцијално преполовување на трошоците СО2 компресија [4]. Класични компресор дизајни се signi cantly оспорени од страна на строги компресија барања за CCS, особено во однос на воздухот:? Звук брзина на на CO2 е signi cantly намалена, особено во близина на термодинамички критичната точка, каде што реално гас ефекти мора да биде евидентирано и брановите? лесно форма (дизајн е особено чувствителна на нечистотии во рамките на CO2 и двете? фаза? ows). Еден ветувачки, стабилна и нов пристап е да се искористат компресирање на својствата на брановите да се компресира CO2, моментално обезбедува високо стапки притисок (замена колку што 12 фази [4]), исто така o? Ering можноста за пополнување на отпад? Топлина за обновување на системот за производство на струја. Овој пристап може да се направи CCS комерцијална реалност. Сепак, Shockwave / граница-слој интеракции претставуваат сериозна закана за ова решение поради несакани загуби и нестабилен однесување кои ги генерираат, signi? Cantly оштетуваат е? Ефикасност на компресорот. Проектот се фокусира на ова конкретно прашање.
Основните гас-динамичен својства на висока? Брзина и турбулентна CO2 во близина на својот термодинамички критична состојба и неговата интеракција со шок-бранови се во голема мера неистражен, така што сегашниот компресор дизајни не повторно? Др физички звук принципи. Развивање на физиката? Врз основа за алатки за дизајн ќе помогне да се намали сегашната неизвесност на перформанси и цена на CO2 компресија [5]. На д-р студентски прави важен придонес кон ова и ги има следните цели:
1) Реал гас ефекти врз физиката проток: брановите и турбуленции:
Опишуваат основните својства на турбулентните и со голема брзина граница слоеви во суб и суперкритична СО2
Опише? ОЖ топологија на шок / граничен слој интеракција и нејзината чувствителност на граничните услови
2) Турбуленција моделирање во не-рамнотежа граница слоеви
Развие ѕид моделирана LES пристап за да се постигне најдобар можен трампа помеѓу симулација на трошоците и точност
3) контрола на проток за ефикасно компресија на CO2
Предложи и да истражува можно? ОЖ контрола пристапи за да се ублажат ентропија / импулс загуби во интеракција


Подобност и други критериуми
(Студентите светот)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 1 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://hdl.handle.net/1721.1/46616
http://web.mit.edu/coal/
http://www.decc.gov.uk/
http://www.decc.gov.uk/publications/
http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/tuitionfees

Референци: [1] климатски промени од 2008, Министерство за енергетика и климатски промени | http://www.decc.gov.uk/
[2] План Јаглерод (2011), Министерството за енергија и климатски промени | http://www.decc.gov.uk/ publications/
[3] Иднината на јаглен (2007), МИТ | http://web.mit.edu/coal/
[4] минатото, сегашноста и иднината на CO2 компресија (2012), Јаглероден весник, септември? Октомври 2012 година, прашањето 29
[5] компресија на CO2 за фаќање от моќ системи (2009) |? Http://hdl.handle.net/1721.1/46616
[6] Touber & Sandham (2011), весник на течност механика, том. 671, стр 417? 465

До 10 Grantham финансирани Студентските ќе биде достапен од октомври 2013 година, за нови студенти. Студентските покрие дома / ЕУ такси и Стипендии за три години и се отворени за Велика Британија и кандидати за ЕУ, како и во странство кандидати кои ќе бидат во можност да ја плати разликата меѓу дома и во странство такси. Повеќе детали за давачки студенти во странство се достапни на веб сајтот колеџ ( http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/tuitionfees ).


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center