LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312958 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ефект на климатските промени врз порозни сливно принос со користење на новиот интегриран методологија за процена наЗначаен опис
Еден од главните предизвици со кои се соочува Велика Британија е влијанието дека климатските промени може да има врз водните ресурси. Никаде не е овој од поголема грижа отколку во ЈИ Англија, каде што сегашната клима projections1 укажуваат на тоа дека суши може да станат почести и поинтензивни и на тој начин ќе наметне критични ограничувања во однос на способноста на вода компании да ги исполнат идните побарувачка, особено со оглед на проектираниот раст на населението за оваа регионот. Вода компании во јужна Англија се потпираат опширно за подземните добиени од креда, Велика Британија? Основно прочистителниот, заедно со водата апстрахирани од реките (површински води). Како резултат на тоа, пресметување сливно принос, во светлината на еколошки ограничувања, со цел да се задржи водните екосистеми, а потоа оценување на тоа како таквите приноси може да бидат погодени од климатските промени бара интегриран оценка на подземните и површинските води.

Целта на овој проект е да се развие нова методологија за оценување на сливот принос под климатските промени. Ова ќе се постигне преку три фази на работа. Прво, новите случувања во претставувањето на површината процеси во порозни сливот ќе биде во комбинација со нов концептуален модел застапеност на надополнување во Чалк. Ова ќе обезбеди физички реална претстава на надополнување во креда, која ќе вклучува ефектот на бавно одводнување во текот на летото, нешто што е актуелна игнорира во сите креда надополнување модели. Второ, нови методи на интеграција на апстракција бунари во дистрибуирани подземните модели ќе бидат усвоени такви што таму е автоматски повратни информации за апстракции кога подземните бунари се ниски, како што е случај во реалноста. Трето, нови методологии во областа на климатските downscaling1, развиен во соработка со UCL, ќе се спроведува со цел да се даде просторно кохерентна намалување на размерот застапеност на сценаријата за климатските промени. Овие фази ќе им овозможи на три клучни цели на проектот треба да се постигне. Имено, (1) развој на конзистентен физички претставник сливно принос модел, (2) спроведување на просторно согласност не-фиксните клима возење променливи и под историски и идни проектиран клима и (3) изградба на рамка ризик за оценување на Способноста на сливно да ги исполнат идните побарувачката. Со оглед на предизвиците на ова дело претставува, фокусот ќе биде голем појавувам на Чалк. Тоа ќе вклучува дел од Темза и голема притока, на Кенет во Беркшир (што е исто така клучен сливно во врска со заштита на важни водни видови).Овој пристап значи дека потребните сложеност да ја претставува просторна варијабилност во сливот имот е балансирана со остварливи програма за работа.

Главниот резултат од овој проект ќе биде нов и робустен методологија за оценување на сливот родот заедно со нова рамка за оценување на водните ресурси ризик под климатските промени.

Студентот ќе треба позадина во градежништвото, геологија или животната средина, науката, по можност со еден магистер по хидрологија, хидрогеологијата или водните ресурси, и треба да биде удобно со математичко моделирање и компјутерско програмирање.


Подобност и други критериуми
(Студентите светот)
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 1 февруари, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/tuitionfees

До 10 Grantham финансирани Студентските ќе биде достапен од октомври 2013 година, за нови студенти. Студентските покрие дома / ЕУ такси и Стипендии за три години и се отворени за Велика Британија и кандидати за ЕУ, како и во странство кандидати кои ќе бидат во можност да ја плати разликата меѓу дома и во странство такси. Повеќе детали за давачки студенти во странство се достапни на веб сајтот колеџ ( http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/tuitionfees ).


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center