LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285241 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р Позиција во Центарот за Космологија и физиката на честички ФеноменологијаЗначаен опис
Центарот за Космологија и физиката на честички Феноменологија (CP3-потекло) и на Катедрата за физика, хемија и фармација на Универзитетот на Јужна Данска во Оденсе покани апликации за една позиција д-р. Ние очекуваме позиција да бидат пополнети во областа на силно интеракција теории надвор од стандардниот модел, Collider феноменологија, astroparticle физика, космологија и решетки поле теорија.

Ние сме во потрага за исклучителни и конкурентни кандидати со јасен потенцијал да ексел во високо-енергетски физика.

Центарот за Космологија и физиката на честички Феноменологија е центар на совршеност неодамна основана од страна на Националната фондација за истражувања дански, посветена на разбирање на потеклото на светла и темна материја во универзумот. Ние сме меѓу светските лидери во студии на динамички electroweak симетрија кршење, и неговата феноменолошка последици и фаза дијаграм на мерачот на теории. CP3-потекла нуди исклучително динамичната и возбудливи работна средина. Центарот има активна соработка со водечки научници во Европа, САД и Јапонија.

Назначувањето ќе биде за период од три години по многу конкурентни плата, а се очекува да започне во пролетта на 2013 година. Потенцијалните кандидати се бара да се вклучат во примената најмалку две писма на препораките.

За било какви дополнителни прашања обратете се на: професор Франческо Санино или професор Клаудио Pica, CP3-потекло, Универзитетот на Јужна Данска, Campusvej 55, DK-5230 Оденсе М, Данска или по e-mail на: sannino@cp3.dias.sdu.dk или pica@cp3.dias.sdu.dk.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 17 јануари 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Именување како д-р научен соработник е за три години. Работа запира автоматски на крајот на периодот. Носителот на стипендија не е дозволено да имаат и други платени вработување во текот на период од три години.

На Успешниот кандидат ќе бидат вработени во согласност со договорот од 1 октомври 2008 година за плата д-р научници меѓу Министерството за финансии и AC (данскиот Конфедерацијата на професионалните здруженија).

Успешното кандидат ќе бидат запишани на овој универзитет во согласност со факултет прописи и данскиот на министерот за Програмата д-р на универзитетите (р ред).

Универзитетот ги охрабрува сите лица кои се заинтересирани во позиција да се применуваат, без оглед на нивната возраст, пол, религиозна припадност или етничко потекло.

Апликацијата мора да биде направен во форма на декларација на интереси вклучувајќи ги следниве:

? А предлог за истражување / опис на вашиот пристап кон горенаведените проектот (максимум една страница со исклучок на референци)
? Во писмото се наведува вашите специфични интереси, мотивација и квалификации за проектот за кој станува збор (макс. две страници)
? Детални биографија, вклучувајќи и лични информации за контакт
? Копии од дипломи, диплома, како и мајстор? Степен, вклучувајќи препис на белешки
? Најмалку две потпишан препораки


Сите апликации треба да бидат означени: Вработување проект 123.054?.

Дополнителни информации во врска со р-студија може да се најде на почетната страница на Универзитетот.

Апликациите мора да се испраќаат од страна на е-пошта (во Adobe PDF формат алтернативно Word 2003 или понов формат), по можност како еден PDF-фајл, за да се sciencejobs@sdu.dk.

Нецелосните апликации и апликации примени по истекот на крајниот рок ќе ни се сметаат ниту оценува. Ова исто така важи и за препораки.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center