LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305120 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторант позиција во биостатистикаЗначаен опис
Одделот за медицинска епидемиологија и биостатистика е меѓу најголемите departmen ts на епидемиологијата во Европа со посебен focuson зголемување на нашите познавање на етиологијата на разни болести. Нашиот оддел се состои од истражувачи, докторски студии, biostatisticians, податоци collectorsand база на податоци администрат rators како и административниот персонал, во вкупен околу 250 вработени. На одделот се наоѓа во кампусот Солна. Furtherinform ција може да се најде на www. ki.se / meb

Областа на одговорностите / опис на работата
Пријавите се поканети за д-р обука за истражување позиција да работат на развојот на забрзана неуспех време модели, со апликации за prostatecancer.

Назначувањето ќе биде за 4 години.

Квалификации
Кандидатите треба да имаат господар? Степен во статистиката, biostati stics или поврзани со дисциплина, и имаат силен интерес во медицински и biologicalproble MS. Претходно искуство во пресметковни методи е силна предност. Успешни l кандидатите ќе имаат доволно можности да работат на двете methodologica л како и применуваат сора ниот проекти. Флуентност на пишан и говорен англиски е потребно Барателот треба да бидат способни да работат wellin тим, како и имаат способност да работат самостојно.

За biostatisti CS група на MEB
Биостатистика група се состои од околу 35 членови, вклучувајќи 3 професори, 4 високи предавачи (universitetslek torer), се применуваат biostatisticians, postdocs и докторанти. Групата се вклучени во широк спектар на истражувачки проекти, вклучувајќи група популација-базирани и случајот контролни студии, близнак и familystudies, анализи на преживување, предвидливо моделирање, генетски epidemiol ogy и биоинформатиката.


Подобност и други критериуми
Услови за влез
Да ги исполнуваат општите барања за трет циклус на студии влез, кандидатот мора да има
1. земени втор циклус квалификации
2. завршен курс барања за најмалку 240 образование кредити повисока, includin г најмалку 60 вториот циклус високото образование кредити, или
3. инаку стекнати во суштина иста знаење или во или надвор од Шведска.
Барателот, кој се сретна со општите услови за трети циклус на студии влез пред 1 јули 2007 се смета дека се сретна со сегашните барања, иако не подоцна од крајот на јуни 2015 година.
А изборот ќе биде направен меѓу квалификувани кандидати врз основа на способноста да имаат корист од трети циклус на студии.


Краен рок за аплицирање
* 15 Јануари, 2013 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ki

За понатамошни информатичките на врска со овие позиции, ве молиме контактирајте со вонреден професор Марк Клементс, е-мејл mailto: Mark.Clements @ ki.se

Каролинска Институтот ги користи следните основи на оценување:
- Документирани предмет знаење од значење за областа на истражување
- Аналитички вештини потврдена од страна на академски хартија или слично
- Други документирани знаење или искуство што може да бидат релевантни за трет циклус на студии во оваа тема.
Квалификациите на кандидатите ќе се оценуваат на целокупната основа.
Одлуката во врска со докторант позиција ќе биде направен по приемот на трети циклус на студии. За дополнителни информации во врска со трети циклус студии на Каролинска Институтот, видете http://www.ki . SE / докторски.

Спроведување на процесот
Апликацијата мора да ги содржи следниве документи во шведски или англиски јазик (по можност):
? А со полно биографија, вклучувајќи тековната позиција, академски различни јони и листа на сите публикации
? Во соопштението на истражувачки интерес (една страница)
? Копија од диплома сертификат и придружните сертификати
? Копија од диплома проектот и сите претходни изданија
Апликацијата е да се достават на NetRecruiter систем.

Каролинска Институтот е една од светот? Водечки медицински универзитети во тите години. Нејзината мисија е да придонесе за подобрување на здравјето на луѓето, преку истражување и образование. Каролинска Институтот сметките за над 40 проценти од медицински академски истражувања conducte d во Шведска и нуди земјата? Кликнете ОК најширока rangeof образование во областа на медицината и здравствени науки. Од 1901 Нобеловата собрание на Каролинска Институтот го избра нобеловци за физиологија или медицина.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center