LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305119 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција во човечки генетиката населениетоЗначаен опис
Д-р-студент позиција во човечки генетиката населението е на располагање во Еволутивна биологија центар, UppsalaUniversity. Датум што е можно поскоро, или како договорени.

Опис на проектот: Современите луѓе потекнуваат од Африка, иако процесот со кој современиот човек стана е енергично се дебатира. Најголемите генетски варијации постојано се идентификувани во рамките на африканските популации и варијација надвор од Африка се покажа за да биде главно подмножество на Африканската разновидност со потенцијални мали придонеси од архаичното форми на луѓето. Човечки миграција и егзодусот од Африка пред околу 70.000 години се тесно врзани со Источна Африка, бидејќи традиционално фаворизира моделот на рута за миграции од Африка за анатомски современите луѓе тече низ Источна Африка. Понатаму, најстарата фосили на анатомски современите луѓе биле пронајдени во источниот дел на Африка. Овој проект се фокусира на дешифрирањето историја на населението и шеми на генетски варијации меѓу источноафриканска население, кое денес се прикаже значителен етничките, културните и јазичните разлики. Успешното кандидат ќе го користи големи геномни популација податоци од повеќе од источноафриканска население да се разбере историјата на човековата окупација на источна Африка.

Студент на докторски ќе биде дел од д-р Mattias Jakobsson? Кликнете ОК лабораторија на EvolutionaryBiologyCenter. На Jakobsson лабораторија има широк интерес во популациска генетика и еволуцијата на човекот и користи комбинација на математички истражувања на населението генетски модели и пресметковни методи за да се разбере сложени модели на големи човечки генетски варијации и нивните импликации за човечки демографски историја. Особено, истражување се фокусира на разбирање историјата населението и еволуцијата на човекот користење генетски информации од двете неодамна и античките поединци, развој на статистички методи за анализа на големи геномни податоци, и во потрага по гени цел на селекција. Постојат многу можности да работат тесно со postdocs и други докторанти во лабораторија, кои се фокусираат на поврзани проекти, како што Јужна Африка и ДНК проекти. Истражувањето на животната средина е меѓународен англиски биде работен јазик. Види Jakobsson лабораторија веб-страница за повеќе информации и последните публикации ( http://www.ebc.uu.se/Research/IEG/evbiol/research/Jakobsson/ ).


Подобност и други критериуми
Квалификации: м-р или можеби BSc степен (или еквивалентен) во соодветната област е потребно. Идеален кандидат е високо мотивирани со темелно образование и силен интерес во еволуционистичката генетика / генетиката, популациска генетика и човечката еволуција. Претходно искуство со анализа големи и генетските податоци, биоинформатиката, и програмирање е поволна. Математички, компјутерската и статистички обука е исто така поволна. Кандидатите мора да го познава англискиот јазик.


Краен рок за аплицирање
* 28 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ebc.uu.se/Research/IEG/evbiol/research/Jakobsson/

Услови: обука д-р се состои од четири години на полно работно време за истражување и студии. Успешното кандидат ќе добијат стипендија на првата година и д-р-студент позиција 2-4 година. Позицијата може да се комбинираат со до 20% од наставата асистент, кој потоа ќе продолжи позиција односно. Ве молиме контактирајте со Mattias Jakobsson (mattias.jakobsson @ ebc.uu.se, 46 18 471 6449) за повеќе информации. Претставници на синдикатот се Андерс Grundstr? Метри, Saco-R? Det +46 18 471 5380 och Карин С? Derh? ЛЛ, TCO / ST +46 18 471 1996, Стефан Djurstr м?, Секо 46 18 471 3315.

Како да се аплицира: Барањето треба да содржи 1) писмо за намери опишува вашиот истражувачки интереси и мотивација за докторски студии, 2) краток опис на вашето образование, особено во популациската генетика, Хумана генетика, генетиката, биоинформатика, компјутерската биологија, статистика, математика и други сродни области, 3) на CV, 4) овластен копија од вашиот BSc / Магистерски степен, 5) имињата и контакт информации (адреса, е-мејл адреса и телефонски број) од најмалку едно лице, 6) релевантни публикации (вклучувајќи Дипломиран / м-р теза). Во пријавата мора да бидат напишани на англиски јазик.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center