LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304269 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р стипендија во роботикаЗначаен опис
Пријавите се поканети за 3-година д-р стипендија во роботика на Маерск Mc Kinney-Молер институт, Универзитетот на Јужна Данска во Оденсе, на располагање од 1 март 2013 или набргу потоа.

Во европскиот проект постари лица, голем број на nontrivial индустриски процеси се изучува. За секој процес, збир на компоненти (алатки, сензори и сл) се на располагање. За да го изберете најсоодветниот компоненти и повеќето оптимална контрола, учење врз основа на масивни симулации користење на реална симулација алатка е потенцијално чувствувате алтернатива на традиционалните експериментални обиди и грешки техники. Тоа е целта на овој д-р Проектот за проучување на применливоста на симулации како оваа алтернатива, и ако и како симулации може да се користи за да се олесни разбирање на процесите на дофат на раката. Голем број на вистински робот експерименти спроведување на сет на симулирани процеси ќе бидат спроведени од страна на жалителот како експериментални валидација.

Кандидатите за стипендија мора да има еден мајстор? Диплома по робот системи и инженерство, или поврзана со полето и мора да има вештини во рамките на програмирање напредни роботски системи, математичко моделирање и C + +.

За повеќе информации за позицијата, ве молиме контактирајте со професор Хенрик Г Петерсен, телефон: +45 6011 2324, e-mail: hgp@mmmi.sdu.dk.
Марка Вработување проект 124.027 и испратете ја на:

Универзитетот на Јужна Данска
Факултетот за инженерство
Att:. Sanne Lefevre
Niels Bohrs сите? 1
5230 Оденсе М
Данска


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Именување како д-р научен соработник е за три години (5 3 програма). Работа запира автоматски на крајот на периодот. Носителот на стипендија не е дозволено да имаат и други платени работни текот на периодот.

На Успешниот кандидат ќе бидат вработени во согласност со договорот од 26 март 2012 година на плата-р научници меѓу Министерството за финансии и AC (данскиот Конфедерацијата на професионалните здруженија).

Успешното кандидат ќе бидат запишани на овој универзитет во согласност со факултет прописи и данскиот министерска наредба на програмата д-р на универзитетите (р извршна наредба).

Ве молиме испратете еден примерок од барањето, означен Вработување проект 124.027 и куќишта, кои треба да го вклучуваат следново:

? Заверени копии од Испити трудови, мајстор - и диплома диплома
? Во писмото се наведува вашите специфични интереси, мотивација и квалификации за проектот за кој станува збор (макс. две страници)
? Препораки, (писмо за препорака)
? Детални биографија, вклучувајќи и лични информации за контакт и листа на публикации (ако има)
? Формулар во врска рекламира д-р стипендии 5 3

Сите апликации треба да бидат означени: Вработување проект 124.027?.

Нецелосните апликации и апликации примени по истекот на крајниот рок ќе ни се сметаат ниту оценува.

Универзитетот ги охрабрува сите лица кои се заинтересирани во позиција да се применуваат, без оглед на нивната возраст, пол, религиозна припадност или етничко потекло.

Ве молиме испратете ја вашата апликација и куќишта, означени? Позиција бр 124.027? да
Универзитетот на Јужна Данска, Факултетот за инженерство, Осо:. Sanne Lefevre, Нилс Bohrs Alle 1, DK-5230 Оденсе М, Данска
или преку е-маил за да Sanne Lefevre, sle@tek.sdu.dk.
Крајниот рок е 1. Февруари 2013.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center