LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300559 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р стипендии во ресурс закрепнување од електронскиот отпад и дизајн за крај на живототЗначаен опис
Две нови истражувачки позиции во иновативни сортирање и сепарација на отпадот.

Институтот за Хемиски факултет, биотехнологија и животната средина технологија, Факултетот за инженерство, Универзитетот на Јужна Данска бара високо мотивирани кандидати за две нови позиции во рамките на нашите инженерство на животната средина и управување со отпад истражувачка група: д-р позиција и пост doc позиција, како на иновативни сортирање и сепарација, со посебен фокус на електрични и електронски отпад, ОЕЕО отпад.

Најди повеќе информации на линковите подолу.

Ве молиме најдете повеќе детален опис за д-р стипендии подолу.

Целта на истражувањето д-р проект е да придонесе кон:

? разбирањето на отпад текови во крајот на животот управување со синџирот за електрични и електронски отпад (ОЕЕО), вклучувајќи го и карактеризација на клучните технологии за сепарација, расклопување, откривање, сортирање и рециклирање со нивните перформанси и барања за отпад својства.

? развој и тестирање на нови предтретман процеси, вклучувајќи употреба на автоматски поделба на ОЕЕО производи и компоненти, светлина сечење процеси, после признавањето и сортирање за повторна употреба или рециклирање, и со обезбедување на компатибилност помеѓу одделните фази третман во синџирот.

? идентификација на причините за загуби на материјали и енергија во постојните системи во комбинација со истражување на нови концепти третман и основа за изготвување општи и специфични производи насоки за сеопфатен оптимизација на ОЕЕО Крај на животот ракување

? дизајнот на принципите и за електроника во целина и за избраните специфични производи, утврдени со реализација на нови можности за демонтажа и сепарација во комбинација со принципите на материјали компатибилност во текот на синџирот на третман.

На д-р колеги ќе работат во интердисциплинарни истражувања областа на инженерство на животната средина, отпад и за управување со ресурси, дизајн на производи и Оцена на животен циклус. Стипендија е дел од истражувачката работа Пакет 1 на INNOSORT програма. Понатаму, ќе се воспостави стипендија во рамките на програмата за истражување обука? Енергија и еколошки ефикасни технологии? на Факултетот за инженерство на Универзитетот на Јужна Данска, а исто така запишани во Докторант училиште нарекува 3R, останатите ресурси за истражување, види линк подолу. Конечно, д-р колеги ќе имаат можност да работат заедно со управувањето со отпадот р група на Катедрата за преработка и рециклирање (IAR), Ахен универзитет, како оваа група е подизведувач на Универзитетот на Јужна Данска во INNOSORT програма . Овие повеќе симпатии и мрежи на истражување ќе обезбеди висок степен на национална и меѓународна соработка со други истражувачи во областа.

Студентот ќе работи во Институтот за Хемиски факултет, биотехнологија и животната средина технологија на Универзитетот на Јужна Данска. Професор Хенрик Wenzel ќе биде главен супервизор и ко-супервизори ќе се најде меѓу партнерите на INNOSORT или други сродни проекти. Затвори соработка врски ќе биде формирана со остатокот од INNOSORT партнери, како и TOPWASTE партнери и член на групата на 3R. За повеќе информации за позицијата и условите за вработување, ве молиме контактирајте henrik.wenzel @ kbm.sdu.dk.


Подобност и други критериуми
На д-р стипендии бара м-р степен во инженерство на животната средина или сродни дисциплини или пак завршувањето на првата година од м-р учат заедно со многу високи оценки и / или други специјални академски заслуги.

Подносителот на барањето треба да покаже истражувачки потенцијал како што се гледа од страна на пример оценки добиени и господар? Теза. Добро познавање на третман на отпад технологии и управување со отпад е пожелно и некои знаења за Оцена на животен циклус и / или материјал проток Анализа е предност.


Краен рок за аплицирање
* 15 март, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Работа проект 124.019. Именување како д-р научен соработник е за три или четири години? очекува да започне околу 1 август 2013 година. Претходно е можно. Работа запира автоматски на крајот на периодот. Носителот на стипендија не е дозволено да имаат и други платени работни текот на периодот.

На Успешниот кандидат ќе бидат вработени во согласност со договорот од 26 март 2012 година на плата-р научници меѓу Министерството за финансии и AC (данскиот Конфедерацијата на професионалните здруженија).

Успешното кандидат ќе бидат запишани на овој универзитет во согласност со факултет прописи и данскиот министерска наредба на програмата д-р на универзитетите (р извршна наредба).

Ве молиме испратете еден примерок од барањето, означен Вработување проект 124.019 и куќишта, кои треба да го вклучуваат следново:

? Заверени копии од Испити трудови, мајстор - и диплома диплома
? Во писмото се наведува вашите специфични интереси, мотивација и квалификации за проектот за кој станува збор (макс. две страници)
? Препораки
? Детални биографија, вклучувајќи и лични информации за контакт и листа на публикации (ако има)
? Формулар во врска рекламира д-р стипендии 5 3

Нецелосните апликации и апликации примени по истекот на крајниот рок ќе ни се сметаат ниту оценува.

Универзитетот ги охрабрува сите лица кои се заинтересирани во позиција да се применуваат, без оглед на нивната возраст, пол, религиозна припадност или етничко потекло.

Ве молиме испратете ја вашата апликација и куќишта, означени? Позиција бр 124.019? да Sanne Lefevre, e-mail: sle@tek.sdu.dk или да:

Универзитетот на Јужна Данска
Факултетот за инженерство
Att:. Sanne Lefevre
Niels Bohrs Alle 1
DK-5230 Оденсе М, Данска


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center