LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284880 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Не-клиничките MRes / д-р Студентските во Мускулоскелетни стареењеЗначаен опис
Овие капитално финансирано Студентските започне во септември 2013 година. Тие обезбедуваат средства за трошоци и стипендија на истражувачки совет Велика Британија стапка на и се предмет на истражување на Советот на условите за подобност.

ЦКРМ на - Артритис истражување Велика Британија центар за интегрирано истражување во Мускулоскелетни стареење (CIMA) е соработка меѓу универзитетите во Ливерпул, Њукасл и Шефилд. Целта на центарот е да се разбере процесите и ефектите на стареењето во ткивата на мускуло-скелетниот систем води до остеоартритис, остеопороза и мускулна слабост, како стареење придонесува за болест и како тоа може да се третира или спречи.

Преглед програма

Како дел од новиот центар за интегрирано истражување во Мускулоскелетни стареење (CIMA) до 12 со полно работно финансиран не-клинички 4 години MRes / д-р Студентските ќе биде достапен за влез од септември 2013 година.
Оваа уникатна програма, финансиран од страна на Медицинскиот истражувачки совет (МРЦ) и Артритис истражување Велика Британија, нуди на студентите мултидисциплинарен обука во процесите и ефектите на стареење во целиот мускуло-скелетниот систем, и како можат да се третираат или да се спречи овие процеси.

Студентите на овој 4-годишна програма ќе биде со седиште во една од трите сајтови, Ливерпул, Шефилд, или Њукасл, но сите проекти ќе бидат заеднички меѓу трите институции. Студентите ќе поминат најмалку 3 месеци во лабораторија на една или повеќе од соработка партнери. Обуката има силна intersectorial компонента, секој студент има пристап до индустриски ментор.


Подобност и други критериуми
Студентите треба да имаат дома или студент статус во ЕУ: Студентските за Велика Британија кандидати се состојат школарина, истражување за поддршка на трошоците и се ослободени од данок стипендија на стапката на истражувачки совет кандидати на ЕУ може да се квалификува за целосна награда ако тие се постојан престој во Велика Британија за 3 години пред датумот на примена.

Кандидатите треба или се очекува да се одржи првата или горниот втора класа почести степен во биолошки науки или еквивалентно степен.


Краен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
За понатамошни детали и информации за тоа како да се применуваат, ве молиме посетете ја страницата:

www.cimauk.org / training.html


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center