LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304818 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

А компјутерски науки д-р позиција на АИ и теоретски екологија е отворенЗначаен опис
Студентите ќе бидат вклучени во проектот EcoSim. Ние сме зачнати EcoSim, сестрано симулација платформа која е дизајнирана да ги испита неколку широки еколошките прашања, како и долгорочни еволутивен модели и процеси како што се специјација и макроеволуцијата. Оваа алатка создава големи количини на податоци кои претставуваат сите настани, ментални состојби и активностите на секој агент зачувани за секој пат чекор на секој план. Оваа темелна систем за следење овозможува длабока статистичка анализа на целиот систем користејќи неколку посветен алатки кои имаме замислен да се извлече, да се измери и да ги поврзе параметри кои би можеле да бидат корисни да се разбере основните и новите својства на таков комплексен систем. Ова ниво на детали е највисок Предноста на овој пристап во споредба со реалниот собирање на податоци која е високо ограничен од страна на големи просторни и временски размер вклучени во еколошки прашања. Сите резултати што веќе имаат добиено демонстрираат висок потенцијал за нашиот пристап да се справи со комплексни еколошки прашања, покажувајќи еволутивните и еколошките феномени и дезени во согласност со реалната набљудувања и даваат можност да се испита многу хипотеза во разумен временски период. Оваа симулација сега е рамка за проучување на бројни специфични еколошки прашања во соработка со биолози. На пример, овој пристап ќе се користат за изучување комплекс еколошки и еволутивни процеси, како што се видовите изобилство дистрибуција, обрасци и стапки на специјација, еволуцијата на сексуален и асексуален население, интеракција и дифузија на инвазивни видови во постоечки екосистем, итн .

Се должи на високо интердисциплинарна рамките на проектот ќе треба да се најде многу мотивирани студенти се подготвени да учат бројни концепти кои доаѓаат од Пи, биологија и филозофија. Сепак, на животната средина за овој проект ќе биде многу поддршка го нашиот тим е веќе составен од компјутерски научници и биолози. Ние исто така работиме во тесна соработка со биолози од Универзитетот во Виндзор и Големите езера на Институтот за истражување на животната средина. Ја знаење во машина за учење. вештачки живот или во еволутивен екологија ќе бидат поволни. Има големо искуство во C + + програмскиот е високо препорачливо.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 30 Ное, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
Контакт Адреса: д-р Робин Грас
Контакт е-маил: rgras@uwindsor.ca


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center