LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312365 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторски центар за обука на EPSRC за континуирано производство и кристализацијаЗначаен опис
На DTC четири години р програма е комбинација на динамична, мулти-дисциплинарен обука со пионерски истражувања проекти опфаќа ширината на производство истражување опсег на Центарот со активно вклучување на индустриски партнери. Можности за истражување вклучуваат следните тематски области:

кристализација контрола и честички инженеринг,
процесот аналитички технологии,
прав обработка и формулација,
процесот на моделирање и фармацевтски регулатива
операции за управување и синџирот на снабдување.
Студентите ќе се приклучат на една основани заедница на докторски истражувачи и да имаат корист од поддршка од меѓународно водечките академски супервизорите и индустријата експерт лекари и водачи на мислењето. Успешните кандидати ќе се појават со многу баран мултидисциплинарен вештини и меѓународна репутација за квалитет во континуиран производство и кристализација истражување.

Ги покануваме апликации за нашата втора група на капитално финансирано DTC Студентските Почнувајќи октомври 2013 година од студентите со позадина во соодветните дисциплини на науката, инженерството или управување, вклучувајќи Фармацевтска наука, хемија, хемиски факултет, Машински факултет, физика, операции за управување и други сродни дисциплини . На мултидисциплинарна програма нуди динамична и возбудлива програма за обука за да им овозможат на студентите со потребните вештини за да се справи со голем број на истражувачки предизвици во сите тематски области. Повеќе детали за теми на располагање за 2013 година ќе бидат испратени на www.cmac.ac.uk / DTC од февруари 2013.


Подобност и други критериуми
Пријавите се поздрави сега од студентите Велика Британија / ЕУ со или очекуваат да добијат од прва класа или горниот втора класа почести степен во релевантните дисциплини.


Краен рок за аплицирање
По февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Пријавите се поздрави сега од студентите Велика Британија / ЕУ со или очекуваат да добијат од прва класа или горниот втора класа почести степен во релевантните дисциплини. За повеќе детали за тоа како да се применуваат, или за да дознаете повеќе за програмата и можностите, ве молиме посетете ја веб страната (www.cmac.ac.uk / DTC) или е-Д-р Андреа Џонстон; andrea.johnston @ strath.ac.uk.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center