LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306245 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Заштита на внатрешниот клетките на косата од смртоносна повреда: спречување на прогресија на длабока губење на слухотЗначаен опис
3 години д-р студентски спонзорирана од страна Глувоста истражување Велика Британија е на располагање во UCL уво институт, почнувајќи од март 2013 година.

Ова д-р Проектот има за цел да се идентификуваат потенцијалните средства за да се спречи или забави стапката на смртта на внатрешниот клетките на косата (IHC), еден од двата вида на сензорни клетки во кохлеата. Ние откривме дека патолошки карактеристики во умираат IHC се различни од оние на надворешниот клетките на косата (на сензорни клетки кои првенствено се засили звукот вибрации). Почетни студии укажуваат на тоа дека одреден биохемиски пат, познат како автофагија, може да бидат вклучени во смртта на IHC. Автофагија, е познат да биде важно во прогресијата на ракот и во невродегенеративни болести, но тоа не е испитана во внатрешното уво. Голем број на агенси кои го инхибираат или подобрување автофагија и влијание мобилен опстанок се идентификувани. Се очекува дека оваа студија ќе се идентификуваат потенцијални цели на крајот за терапевтска интервенција, а со тоа намалување на степенот до кој оштетен слух напредува. Проектот ќе го користат голем број на современи техники во молекуларна и клеточна биологија, како и слики.

Проектот е дел од тековните истражувања на коса клеточна смрт и регенерација и ќе бидат надгледувани од страна на д-р Рут Тејлор, д-р Сали Досон и проф Ендрју Forge на UCL уво Институтот. Институтот за уво е мулти-дисциплинарен држава на уметноста објект со надлежност на разбирање? Слухот и борбата против глувост? и е дел од школата на животот и медицински науки, Универзитетскиот колеџ во Лондон.

На Успешниот кандидат треба да има барем горниот втора класа почести степен и интерес во мобилен и молекуларна биологија. Наградата обезбедува финансирање за школарина по стапка Велика Британија / ЕУ и студентски стипендија за три години. За да дознаете повеќе за проектот Контакт Д-р Рут Тејлор користење на контактни поединости подолу.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 25 Јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Да се ​​применуваат, ве молиме пратете преку е-маил биографија, со најмалку 2 судии и писмо давајќи им на вашите причини за примена со преглед на вашиот истражувачки интереси на: Д-р Рут Тејлор (ruth.r.taylor @ ucl.ac.uk), UCL уво институт, 332 Греј? Кликнете ОК Ин Бо, Лондон WC1X 8EE. Тел 020 7679 8954.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center