LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272478 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Раните Toarcian (Рано Јура) масовно истребување настан во источниот Тетида: интегрирање palaeontological и геохимични податоци од БугаријаЗначаен опис
Рано Јура масовно истребување беше најтешка криза на Јура-креда интервал, со генерички стапки изумирање проценти околу 20% во тоа време. Настанот е најпознат од морски рекорд со Амонитите, bivalves и foraminifera страдаат значајни загуби. Во северниот дел на Европа истребување се совпаѓа со развојот на црно shales дека се смета дека се на локалниот развој на океанските аноксичниот настан. Ова, за возврат се поврзани со современи ерупција на огромното Karoo-Ferrar базалт поплава провинција во јужната хемисфера, кој се смета дека предизвика драматични глобалното затоплување настан. Сепак, врската аноксија-истребување е само добро воспоставена во северна Европа. Проектот ќе ги испита Рано Јура фосилите на источниот Tethyan област, и документира изумирање загуби и придружните животната средина промени во рамките на висока резолуција временска рамка. Ова ќе се постигне преку поврзување на постојните локални и регионални геохимични бази на податоци (на пр стронциум, јаглерод и кислород изотопи) со нови фосилни опсег податоци (главно брахиоподи и мекотели) од бугарски Балканските планини на, северно од Софија.


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 15 февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Проект во конкуренција за NERC докторски награди Обука на училиштето, кој обично се доделуваат на најдобрите кандидати по интервјуа. Ако сакате да се смета за една од овие награди, вие треба да изберете и ранг до 3 проекти од листата подолу, поднесе формална апликација, и ги доставуваме сите придружни документи пред датумот на затворање наведени погоре. Можеби ќе сакате да се провери дали имате право на еден од овие квоти награди.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center