LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263459 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Потенцијал за биолошка контрола на убиецот ракчиња (Dikerogammarus villosus)Значаен опис
Контрола на инвазивните видови е од суштинско значење за да се исполнат Директивата за води на ЕУ цели за реките. Убиецот-ракчиња (Dikerogammarus villosus) е врвот на Велика Британија агенција за животна средина? Кликнете ОК Десет најлош вонземјанин напаѓачите (ЕА 2011). Ова инвазивни amphipod ракови прв пат беше објавена во Велика Британија во септември 2010 година. Станува superabundant во инвазија заедници. Замена на автохтони видови од овој окупатор затоа предвидува да имаат широк достигнувајќи последици за водните екосистеми заедница, за биолошката разновидност и за квалитетот на водата. Убиец ракчиња има многу пониска стапка од нанос на обработка од мајчин Gammarus pulex, па оттука инвазија се предвидува да резултира со намалена енергија на проток во овие важни екосистеми. Понатаму, грабливи влијанието на убиецот ракчиња на мајчин безрбетници е двојно на мајчин amphipod.
Една неодамнешна студија на убиецот ракчиња откри отсуство на клучните патогени кои се регулира Д villosus население во својата родна опсег. Овој недостаток на непријателите, најверојатно, за да се олесни ширењето на напаѓачот, и неговото влијание врз биолошката разновидност и еколошкиот статус и квалитетот на Велика Британија реки вода.
Контрола на водните инвазивни видови претставува предизвик за управување со животната средина. Употреба на хемиски третмани има негативни ефекти врз биодиверзитетот и снабдувањето со вода. Целта на овој проект е да се испита патогени кои може да се користи за biocontrol на убиецот ракчиња.
Цели
1. Идентификуваат профилот на паразит на мајчин опсег. Убиец ракчиња ќе бидат тестирани од населението во родниот Pontocaspian опсег и прикажан за познати и роман паразити преку хистологија (сите паразити), пренос на електрони микроскопија, а ПЦР (таргетирање микроспоридија
2. Мерка паразит пренос стапки и ефект на домаќин на преживување (Y2).
3. Мерка паразит вирулентност во лабораторија (Y2) ..
4. Тест за влијание врз нецелните без'рбетници.
5. Преземе biocontrol испитувања во лабораторија mesocosms

Излези. На студентски ќе обезбеди основните докази во потенцијалот за biocontrol користење патогени за убиецот ракчиња.
Надзор и проект за обука
Студентот ќе биде заеднички надгледувани од страна на Алисон Дан (Универзитетот во Лидс), и Грант Stentiford и Павле Stebbing (Центар за Екологија рибарство и Водната науки) Студентот ќе добиваат обука во домаќин-паразит еволуција и специфичност, статистичка анализа, презентации за конференции и академски трудови во Лидс, и во биосигурноста, хистологија и паразит откривање, пишување на извештај за Defra и други чинители на Cefas.

Финансирање Забелешки:


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 18 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Можности за финансирање; NERC случај конкурентна studentshi (Велика Британија)
. Одлични кандидати може да се примени за Универзитетот истражување Scholraships (Велика Британија или меѓународни)
. Надворешните директно финансирање можат да бидат достапни


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center