LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290362 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Пресметковни моделирање на раст агол за контрола низ виши растенијаЗначаен опис
Како дел од тековните напори користење пресметковни и системи пристапи во развојни биологија ние се стремиме да се назначи дипломиран со математичка / пресметковни позадина да учат за д-р за контрола на аголот на раст на латерална корен и пука гранки во повисоки растенија. Регулирање на овој фундаментален аспект од растително форма досега е целосно мистериозна: тоа е потценети фактот дека аглите на која странични гранки растат надвор од главниот погон оска не се случајни, туку се мошне утврден аспекти на нивните индивидуални развојни програми. , Навистина, ако растенијата се ротира вертикално, многу странични органи ќе брзо се наведнуваат тоа како да се вратат во нивната оригинална агол на раст во однос на гравитацијата, количество познат како gravitropic зададена агол (GSA). Додека GSA од основните коренот и снимањето е обично околу вертикалната, на GSA вредности на латерална пука и корени се најчесто не-вертикални, дозволувајќи им на растенијата да се оптимизира апсењето на ресурси како погоре и подолу на теренот. Оваа просторна регулирање на GSA е видлив во текот природата во форма на карактеристични видови специфични модели на GSA контрола, можеби најмногу забележливо во различни разгранување обрасци на дрвја. Овој проект нуди можност да се истражуваат и да се разбере овие фасцинантни модели на GSA регулатива во текот на природата во пресметковни рамка.

Проектот се базира на неодамнешните наоди во Kepinski лабораторија, како и реализирање на основните gravitropic одговор во растенијата (механизмот со кој сите органи да ги задржат своите GSA), ние покажавме дека auxin одговор во една клеточен тип одредува GSA програма на секој страничен орган. Ова дело обезбедува концептуална рамка за разбирање на спецификација на GSA текот на виши растенија и појдовна точка за производство на пресметковни модели на GSA контрола. Моделите ќе бидат лесно може да се потврди во лабораторија и на терен, дозволувајќи им на студентите да се вклучат директно во итеративен процес на модел-режија експеримент (во соработка со experimentalists во земјата лабораторија) и податоци управувано модел префинетост. Тие исто така ќе биде изграден така што односот помеѓу auxin и целокупната фабрика архитектура може да се истражи низ разновидност на видовите, дозволувајќи им на студентите да се спротивставиме постари, дескриптивни модели на дрво разгранување на пример, со нови механистички и предвидливо модели развиени во рамките на проектот.

Проектот ќе бидат надгледувани од заеднички од страна на Д-р Стефан Kepinski (школа за биологија) и д-р Netta Коен (школа за компјутер) во Лидс и заедно со соработниците на Универзитетот во Калгари. Потенцијални кандидати се охрабруваат да се направи неформални прашања се јавите на д-р Стефан Kepinski преку е-маил: s.kepinski @ leeds.ac.uk или на телефон: +44 113 343 2865


Подобност и други критериуми
(Европски / Велика Британија Студентите Само)
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Јануари 7, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
4 години BBSRC студентски под Белата Роза механистички Биологија ДТП.
На Успешниот кандидат ќе добијат такси и стипендија (околу 13.590? За 2013-14). На д-р ќе започне во октомври 2013 година. Кандидатите треба да имаат, или се очекува да се добие, 2,1 Hons степен во соодветната тема. Кандидати за ЕУ ​​мора да престојува во Велика Британија за 3 години со цел да добијат целосна поддршка.
Постојат 2 фази на процесот на спроведување. Ве молиме погледнете го нашиот веб-сајт за повеќе информации:
www.fbs.leeds.ac.uk / gradschool / клучни зборови / mnuFindaphd.php


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center