LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300540 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

ИНТЕГРАТИВНИТЕ теориски и експериментални Аналитички НаукаЗначаен опис
Универзитетот на Ворвик се обидува да регрутира 13 на почетокот на истражувачите кариера на д-р стипендии во интегративните теориски и експериментални Аналитички науки. Ова е возбудлив трансформација р можност.

Целта на Центарот за Аналитички Наука Иновативни докторските студии (CAS-ВРЛ) е да се испорача светски водечки аналитички наука истражувања под две мулти-дисциплинарен теми:

1. Предвидливо моделирање на бактериската клетка поделба и
2. Квалитетот на дизајн? на фармацевтски и biopharmaceutical производи.

Овие стипендии се наменети за не-Велика Британија (види подобност) на почетокот на истражувачите кариера (ESRs) сака да го преземе д-р почне во септември 2013 година.

Финансирање: е за 3 години на околу 62.000 годишно, вклучувајќи попуст за движење (платени во Британија, што е предмет на Велика Британија даночни одбивања)?

Теза поднесување: во рок од 4 години после регистрацијата

Студентите кои ќе се гради во CAS-ВРЛ ќе се прикаже:

Научни сознанија низ дисциплини (вклучувајќи прв степен во било која релевантна тема),
Подготвеност да научат, техничка компетентност, презентациски вештини,
А учинокот на доставување,
Иновацијата и креативноста,
Работа во тим вештини,
Раководството искуство, и
Способноста да се себе и за другите организираат.
ESRs ќе бидат регрутирани за еден од 13 проекти во две теми. Повеќе информации се достапни на:
http://www2.warwick.ac.uk/fac/sci/wcas/training/cas_idp/ .

Проектот 1.1: Бактериски внатрешната мембрана преуредување со сила генерација на FtsZ влакна
Проектот 1,2: Организација на divisome комплекс компоненти
Проектира 1,3: Методологии за клеточната делба мембрана протеини производство, прочистување и карактеризација
Проектира 1,4: Прилив и истекување на хранливи материи и супстрати: регулација и динамична адаптација
Проектот 1.5: пептидогликан структура и ремоделирање
Проектира 1,6: Бактериски клеточната делба молекуларна собранија како цели за антибактериски дизајн на лекови
Проектот 2.1: Статистички методи за максимизирање на информации, извлечена од податоците
Проектот 2.2: On-line анализа на проток за потенцијални генотоксичен нечистотии
Проектот 2.3: Протеини biopharmaceuticals: љубопитство точниот виткање со нови близина МР, поларизирани Раман спектроскопија, и кружни dichroism spectroscopies
Проектот 2.4: Електронска магнетна резонанца техники за фармацевтската и biopharmaceutical карактеризација
Проектот 2.5: Карактеристики на lipidic ексципиенси и нивните група на група варијабилноста
Проектот 2,6: Функционална на on-line тестирање на biopharmaceuticals
Проектот 2.7: Механизми на фармацевтска дрога распуштање
Работата ќе се врши како дел од Европската Марија Кири почетна обука мрежа која вклучува редовни состаноци и навремена испорака на резултати. Соработници ќе го посети и да соработуваат (во назначувања) со двете академски и индустриски партнери. Тие, исто така, ќе учествуваат во серија на планираните обуки и работилници на теми како што се тимска работа и лидерство, бизнис, интелектуална сопственост, индустриски биотехнологијата, и науката комуникација.


Подобност и други критериуми
Апликантите мора да имаат помалку од 4 години истражување искуство (дефинирани од крајот на првиот степен). Барателите не смеат да престојувале или носи нивната основна дејност во Велика Британија за повеќе од 12 месеци во текот на 3 години непосредно пред вработување.


Краен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www2.warwick.ac.uk/fac/sci/wcas/training/cas_idp/
http://www.go.warwick.ac.uk/pgapply,

Да се ​​применуваат: одете http://www.go.warwick.ac.uk/pgapply, изберете го MOAC докторски центар за обука д-р програма F1P7. Повеќе детали за аплицирање и селекција процес може да се најдат на http://www2.warwick.ac.uk/fac/sci/wcas/training/cas_idp/ .

Датум на заклучувањето: 2013/2/1, иако апликации ќе бидат обработени во редот на приемот. Процесот кратко-листата може да вклучуваат телефонско интервју. Најтесниот круг на кандидати ќе бидат поканети на конференцијата избор на Универзитетот на Ворвик од 15? 16 Март 2013 година.

Универзитетот на Ворвик е посветена на принципите на Атена SWAN (Научен жените? Академска мрежа) повелба и човечки ресурси за истражување во извонредност агенда и работи за да се осигура дека неговите вработени се постигне својот потенцијал.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center