LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300539 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Блискиот Исток UK Ph Февруари 2013

Име на стипендија / програма

Можности р финансирање во Блискиот Исток студииЗначаен опис
Потенцијалните докторанти кои сакаат да работат на тема во рамките Модерни ирански Историја или се однесуваат на проучувањето на современа Иран или поопшто на модерната Блискиот Исток Историја на Универзитетот во Манчестер се подобни и добредојде да се применуваат на овие иако високо конкурентна (отворен конкурс во сите уметност и општествени науки дисциплини) шеми.

Современи Иран и модерна иранскиот историјата д-р Студентските на Универзитетот во Манчестер за септември 2013 година влез

1. ESRC капитално финансирано д-р Студентските за модерна иранскиот историјата и изучувањето на современата иранската на Универзитетот во Манчестер

Блискиот Исток студии во Манчестер ќе имате пристап до до три целосна р Студентските во Блискиот Исток теми за септември 2013 логирање.
Овие ESRC награди ќе бидат доделени на отворен конкурс, во соработка со Центарот за Северозападната докторски обука на која на Универзитетот во Манчестер е дел. Овие Студентските покрие и (дома) таксите и одржување и се ограничени на кандидати исполнување на одредени
барања престој.

Ве молиме видете за детали и процедурите за апликација: http://www.nwdtc . ac.uk / home / патишта / јазик. HTML и http://www.alc . Манчестер. ac.uk / graduatesc HOOL / финансирање /.

Сите истражувачки теми претставен во Манчестер? Кликнете ОК Блискиот Исток студии се подобни, вклучувајќи модерна иранскиот историја, проучување на современата Иран, и модерен Блискиот Исток историја. Индивидуалните истражувачки профили се најдат на:
http://www.manchest er.ac.uk / истражување / директориумот / staffprofiles /,
вклучувајќи ги и оние на д-р Оливер Bast (виш предавач [вонреден професор] во Блискиот Исток Историја и персиски) и д-р Siavush Randjbar-Daemi (предавач [доцент] во современа Блискиот Исток и Иран), двајца млади историчари на модерна и современа на Иран
кој неодамна го лансираше Манчестер ирански Историја академска мрежа (Mihan). За преглед на завршени доктори на науките и тековната докторанти во оваа област види http://www.manchest er.ac.uk / истражување / oliver.bast / постдипломски.

Апликација на програмата д-р се очекува до 17 Јануари 2013 година и за стипендија себе со 4 Февруари 2013.
Кандидати се охрабруваат да разговараат за нивната примена со своите потенцијални претпоставен пред поднесување.

2. Универзитетот во Манчестер претседател? Кликнете ОК докторски Директориум награда (отворен за меѓународни и домашни / ЕУ кандидати)

Пријавите се поздравува за четири капитално финансирано претседател? Кликнете ОК докторски стипендии ќе бидат доделени на отворен конкурс во теми кои вклучуваат модерна иранскиот историја, проучување на современата Иран, и модерен Блискиот Исток историја. Овие награди премногу покрие (дома или во странство) такси
и одржување. За повеќе детали и формулари види:
http://www.alc . Манчестер. ac.uk / graduatesc HOOL / финансирање /

Сите истражувачки теми претставен во Манчестер? Кликнете ОК Блискиот Исток студии се подобни, вклучувајќи модерна иранскиот историја, проучување на современата Иран, и модерен Блискиот Исток историја. Рокот за пријавување на програмата д-р е 1 февруари 2013 година, а за PDR
себе студентски 1 март 2013. Кандидати се охрабруваат да разговараат за нивната примена со своите потенцијални претпоставен пред поднесување.

3. Делумно р финансирање

Во прилог на погоре целосни стипендии (такси и одржување), постојат голем број на постдипломски стипендии и плаќање стипендии во Школата за уметности, јазици и култури (SALC), од кои Блискиот Исток студии е дел. Овие Училиште награди често доаѓаат со можност да учат или да помогнат во истражувања поврзани со активности. Овие награди се отворени, и
Насловна / ЕУ и студенти во странство. Наградите се обично за три години со полно работно време или шест години со скратено работно време (предмет на задоволителен напредок) за нови стартери.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 1 Февруари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.nwdtc
http://www.manchest
http://www.alc

Целосни детали за 2013-14 награди и упатствата за тоа како да се применуваат ќе се најде, откако тие се потврдени, на:
http://www.alc . Манчестер. ac.uk / graduatesc HOOL / финансирање /.

За општи информации во врска со погоре Студентските, Ве молиме контактирајте Џоан Марш, виш научен Администратор во SALC Факултетот: joanne.marsh @ Манчестер. ac.uk, или професор Александар samely, директор за постдипломски истражување во Блискиот Исток студии:
alex.samely @ Манчестер. ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center