LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290359 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Пост-doc позиција во податоци за рударство и далечински сензориЗначаен опис
Искористување на мулти-резолуција далечински сензори на слики за промена откривање и класификација цели.

LIRMM и TETIS (во соработка со Глорија Bordogna CNR IDPA - Италија) се бараат кандидати за Кандидат на науките Стипендии позиција да работат на нов истражувачки проект, наречен GEOSUD, да ги експлоатираат мулти-резолуција далечински сензори на слики за земјишната покривка промена откривање и класификација цели.
Повеќе во детали цел на работа е да се подобри квалитетот на густо време серија на средни или ниски слики резолуција со помош на ретки висока резолуција временски серии. Сателитски слики се стекнати во текот добро документирани студија сајтови занимава со земјиштето и вегетацијата управување со прашања. Првиот сајт се наоѓа во Реунион островот (француски територија во Индискиот Океан) и се засегнати од шеќерна трска култура за следење користење на мулти-резолуција "Суводол-Плејади" комбинации на слики. Вториот се наоѓа во Западна Африка и е загрижен од употребата на земјиштето мапирање користење на мулти-резолуција MODIS-Spot? комбинации на слики.

Од компјутерски науки гледна точка, ние имаме намера да се применуваат мека компјутери техники и нејасни агрегација оператори со цел да флексибилно осигурач и да се пропагира со висока резолуција информации (како сателитски снимки) во ниска резолуција еден. Целта е да се добие густа временски серии на подобар квалитет WRT оригиналот. Крајната цел на примена на меки ограничувања има за цел да се подобри идентификација на одредени видови на култура, и следење на состојбите култура.

Експерименти ќе биде изведена на различни нивоа (пиксели, функција и одлука) со асоцирањето различни тежини на соодветната вредност да осигурач со цел да се земе во предвид на корелација помеѓу два типа на оригинални слики и временскиот интервал од нивните аквизиции.

Идеалниот кандидат:
- Неодамна заврши докторат во Дистанционни, или податоци за рударство
- Покажа можноста да се спроведат двете фундаментални и применети работа во овие области,
- Познавање на техники за автоматско Географски информациони Застапување и менаџмент (ГИС системи, сателитски слики обработка и анализа)
- Java јазик, C + + јазикот, python, PostgreSQL и PostGIS


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* Февруари 5, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Локација: LIRMM, Монпелје (југот на Франција, на Средоземното Море).
Нето плата: 1850 € / месец.

Крајниот рок за испраќање на вашата апликација е 5 Февруари 2013.
На индикативен датум за почеток е март / април 2013 година, сепак други опции може да се смета (не двоумете се да не кажам).
Заинтересираните кандидати се бара да испрати барање по e-mail за истражување проф Maguelonne Teisseire (maguelonne.teisseire @ teledetection.fr) и д-р Паскал
Poncelet (Pascal.Poncelet @ lirmm.fr) со полето за предмет: "GEOSUD пост докторски Позиција".
Пријавата треба да се состојат од мотивациско писмо и биографија со листа на публикации и опис на сите претходни истражувања сте се одржа. Понатаму, имиња и контакт информации за три референци се задолжителни.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center